Apel opštinama da potpišu ugovore sa strelcima protivgradnih raketa

grad loptice

Više od 1900 protivgradnih raketa raspodeljeno je radarskim centrima i protivgradnim stanicama u Vojvodini,

grad loptice

a u toku je nabavka 280 protivgradnih raketa koje su donirale lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, konstatovano je na današnjoj sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao komandant štaba Miroslav Vasin.

Prema poslednjim podacima, od 431 protivgradne stanice, 305 je u funkciji. Ostale protivgradne stanice nisu u funkciji, pre svega, zbog toga što strelci nisu potpisali ugovore sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom, objavljeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Štab apeluje na jedinice lokalne samouprave da prevaziđu ovaj problem na zadovoljavajući način u skladu sa propisima, i to u narednih nekoliko dana.

Dobra praksa postoji u pojedinim lokalnim samoupravama u kojima su poljočuvari obučeni da obavljaju i poslove protivgradnih strelaca. U pogledu angažovanja protivgradnih strelaca, konstatovano je da je najkritičnije u lokalnim samoupravama Pančevo i Vršac.

Pokrajinski štab za vanredne situacije je uputio apel opštinama da potpišu ugovore sa strelcima za dejstvovanje na gradonosne oblake, ali i poljoprivrednicima da osiguraju proizvodnju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede