Akcija ovčara „Jagnje za spas ovčarstva“ za prikupljanje sredstava za klanicu

akcija ovce 1
Akcija „Jagnje za spas ovčarstva“ Udruženja odgajivača ovaca Srbije sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju sopstvene klanice sa preradom ovčijeg i jagnjećeg mesa u opštini Knić.
Tim povodom udruženje je objavilo obaveštenje svim ovčarima kojim poziva na akciju.

Obaveštenje o akciji svim ovčarima Srbije

„Udruženje odgajivača ovaca Srbije rešilo je za sva vremena da stane na put niskoj otkupnoj ceni jagnjadi i ovaca i pokrenulo je inicijativu za izgradnju sopstvene klanice sa preradom ovčijeg i jagnjećeg mesa. Obezbeđena je parcela od 1,3 ha sa kompletnom infrastrukturom u opštini Knić kao i 50% od ukupne vrednosti investicije pomoći od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Angažovane su najbolje arhitekte i projektanti kao i advokatska kancelarija koja će pružiti kompletnu pravnu zaštitu u sprovođenju projekta. Ono što je ostalo je da se pokaže želja samih odgajivača za klanicom koja bi bila u većinskom vlasništvu njih samih.

Udruženje će sprovoditi akciju „Jagnje za spas ovčarstva“ koja podrazumeva da svi zainteresovani će uplatiti na namenski račun novac u iznosu jednog jagnjeta 300 dinara puta 40 kilograma = 12.000 dinara (a ko je u mogućnosti i više) kako bi prikupili ostalih 50% od ukupne vrednosti projekta. Svi članovi investitori će imati veću zagarantovanu otkupnu cenu u odnosu na druge.

Akcija se sprovodi od 31.10.2021. narednih 8 meseci.

INFORMACIJE

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti putem telefona +381604650065 ili mejla info@uoos.rs

Nakon uplate potrebno je da se ugovor o donaciji preuzme sa sajta i u slučaju nedovoljno sakupljenih sredstava novac će biti vraćen, piše na sajtu udruženja. Osim toga, transparentnost će biti obezbeđena objavljivanjem spiska svih donatora i njihovih donacija.

Ovčari vlasnici klanice – jedino pravo rešenje

Klanica će za sva vremena rešiti problem niskih otkupnih cena, smatraju ovčari. Osim tog problema nadovezuju se i nemogućnost otkupa, prebiranje rasa za otkup, uslovljavanje malom kilažom otkupa i ucena. Suština jeste u tome da odgajivači moraju da budu vlasnici klanice, sigurni su ovčari, a da bi to bili moraju da daju svoj udeo.
Kako su ranije izjavili, plan je da klanica počne sa radom do septembra 2023. godine, a njen kapacitet iznosiće i do 100.000 jagnjadi godišnje. Proizvodnja će ići kako na domaće tako i na inostrano tržište, a to će značiti i da će cena biti bolja, veruju u udruženju.

Udruženje odgajivača ovaca Srbije

akcija ovcara

Udruženje odgajivača ovaca Srbije je neprofitna organizacija osnovana 2020. posvećena promociji rasta i profitabilnosti ovčije industrije u Srbiji. UOOS radi na pitanjima nacionalne politike važnim za sve uzgojivače ovaca i zastupa ih pred zakonodavstvom države Srbije i državnim ministarstvima i agencijama koje regulišu poljoprivredu i stočarsku industriju u Srbiji.

Ciljevi udruženja su:
  1. poboljšanja položaja ovčarstva
  2. razvoj ovčarstva
  3. praćenje tehnoloških inovacija
  4. edukacija članova
  5. pružanja pravne pomoći uzgajivačima
  6. kvalitet, jednakost i etika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede