Moguća prijava falsifikata meda i Viberom

poziv za prijavu meda 1

Prijava falsifikata meda moguća je i putem interneta, preko Vibera

Od sada prijavu je moguće proslediti i preko Vibera na vašem mobilnom telefonu ili kompjuteru, i to preko Iva četbota republičkih inspekcija, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Iva četbot je zapravo veštačka inteligencija sa kojom možete razgovarati i podnositi prijave 24 časa dnevno.

Kako prijaviti falsifikat?

Prenosimo uputstva SPOS-a.

„Potrebno je najpre da na Viberu pronađete Ivu ukucavajući u pretragu Iva republičke inspekcije i da dalje pratite postupak kroz koji vas vodi četbot. Prilikom popunjavanja prijave, na jednostavan način možete dodati slike prijavljenog problema sa vašeg telefona, koje će direktno sa vašom prijavom biti prosleđene Kontakt centru republičkih inspekcija.

Može se lako dogoditi da vas Iva ne razume, pa ponovite vaše pitanje ili konstataciju drugim rečima, i ona će vas razumeti. Ako vas ipak ne bude razumela, čim vam ponudi da popunite ”formular” odmah to prihvatite kliktanjem na reč FORMULAR, i onda će vam Iva postavljati konkretna pitanja na koja ćete popunjavati odgovore. Sve ide veoma lako. Bitno je da kada opisujete lokaciju radnje, ne morate čak znati ni adresu, ali onda što detaljnije opišite lokaciju gde se prodavnica nalazi, i napišite ime trgovine. Vaša prijava će na kraju biti prosleđena inspekciji koju ste izabrali. U prvom razgovoru sa Ivom napišite da želite da prijavu uputite veterinarskoj inspekciji. Može se dogoditi da vam Iva napiše da se prijava odnosi na prijave lošeg postupanja prema psima na primer i slično, ali na to ne obraćajte pažnju, već kad dođe mesto za unos problema, lepo ga detanjno opišite i neće biti nikakvih problema, te že prijava otići na pravo mesto. Pripremite da upišete i svoj mejl, na koji će vam inspekcija slati rezultat vaše prijave, odnosno izveštaj o učinjenom.

Prilikom razgovora sa Ivom jednog trenutka biće vam ponuđeno da priložite i dokaz (fotografiju meda na rafu, fotografiju prodavnice i slično), što možete ali i ne morate da uradite, prijava će svakako biti prihvaćena.

Četbot aplikacija Iva služiće za podršku privrednicima i građanima da popune onlajn formu za podnošenje pitanja ili predstavke, i pružaće odgovore na pitanja koja se tiču nadležnosti nadležnih organa inspekcija, policije, sudstva, organa jedinica lokalne samouprave, itd.

Podsećamo vas da projekat Kontakt centra republičkih inspekcija, čiji je deo i IVA četbot, finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u partnerstvu sa NALED-om“, piše na sajtu SPOS-a.

Detaljnije o načinu prijave falsifikata preko interneta pročitajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede