Prilike za finansiranje projekata u vezi sa zdravljem zemljišta – 29. marta i 4. aprila

zemljista

Za sve zainteresovane učesnike iz Srbije koji se bave zemljištem i žele da rade na unapređenju zdravlja zemljišta, Institut BioSens organizuje dva događaja

Događaji će pružiti više informacija o aktuelnim prilikama za finansiranje projekata.

Prvi, hibridni događaj, biće organizovan u Novom Sadu u zgradi Rektorata 29. marta 2023. godine sa početkom u 10 sati, a možete ga pratiti i onlajn. Učešće na događaju je besplatno, ali je potrebno registrovati se na sledećem linku https://nati00ns.eu/form/serbia-event-registration, nakon čega ćete dobiti povratni imejl sa linkom za onlajn učešće. Drugi događaj biće održan u Mokrin hausu 04. aprila 2023. sa početkom u 17 sati.

Događaji će biti održani u okviru NATI00NS projekta, čiji je glavni cilj da podrži Evropsku misiju za zemljište (EU Soil Mission), aktivirajući regionalne i nacionalne aktere da se priključe programu i doprinesu unapređenju zemljišta u svom regionu.

Projekat teži da različitim učesnicima koji se bave zemljištem (istraživačima, naučnim i akademskim institucijama, ali i korisnicima zemljišta poput poljoprivrednika, šumara, urbanista itd.) pomogne pri formiranju stotinu živućih laboratorija u 43 zemlje, koje će kao glavni cilj imati rešavanje problema i zadovoljavanje potreba različitih tipova zemljišta: poljoprivrednog, (post)industrijskog, urbanog, šumskog itd.

U naredne dve godine NATI00NS projekat, kao svojevrsni  glasnik EU misije za zemljište, radiće na podizanju svesti  zainteresovanih strana, obezbeđujući pristup materijalima i informacijama za izgradnju kapaciteta živućih laboratorija. Na taj način biće podstaknuta i diskusija o najboljim rešenjima za suočavanje sa problemima zemljišta, kao i međuregionalna i međunarodna saradnja. Institut BioSens će, na osnovu dugogodišnjeg iskustva i stručnosti u oblasti živućih laboratorija i osnivanja prve živuće laboratorije u našem regionu, podržati buduće aplikante i pružiti im svu neophodnu pomoć kroz celokupan proces apliciranja za sredstva.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede