Na konkurs StarTech programa se javilo 30 preduzetnika i 147 privrednih društava

StarTech

Na ovogodišnjem konkursu StarTech programa za razvoj inovacija i digitalnu transformaciju privrede Srbije prijavilo se više od 170 preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća.

Konkurs se raspisuje četvrtu godinu za redom, a grantovi iznose 50.000 dolara, koje će dobiti deset kandidata.

Na konkurs se javilo 30 preduzetnika i 147 privrednih društava. Više od polovine prijava usmereno je na razvoj aplikacija, digitalnih plaftormi i softvera koji unapređuju poslovne procese. Slede inovacije u domenu veštačke inteligencije, poljoprivrede, multimedije, građevine i biotehenologije, kaže savetnica za inovacije i preduzetništvo u NALED-u Marija Suzić.

Napominje da su prijave stigle iz 29 gradova i opština, od Beograda, Novog Sada, Niša i drugih većih gradova, ali i iz nekih manjih opština. Ističe da je odličan odziv i ove godine dokaz atraktivnosti programa koji nudi mnoštvo mogućnosti uz minimalne administrativne zahteve za prijavu i sprovođenje projekta.

Pred konkursnom komisijom sada je nekoliko krugova selekcije. Imena finalista biće poznata do kraja leta, a konačnu odluku o dobitnicima grantova do septembra će doneti tim od osam stručnjaka u oblasti inovacija, digitalne transformacije i preduzetništva, navela je Marija Suzić za RTS.

StarTech je šestogodišnji projekat podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede koji sprovodi NALED u saradnji sa Vladom Srbije, a koji finansira kompanija Philip Morris. Opšti cilj programa je ubrzanje rasta domaćih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu, izvozno orijentisanu ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama.

Izvor: RTV

StarTech: Podrška inovatorima za 25 inovacija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede