Rakije proizvedene u Srbiji nagrađene na takmičenju u Londonu

rakija case krupno

Rakije iz tri destilerije su dobile značajna priznanja na velikom Međunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu (International Wine & Spirit Competition – IWSC).

Sve tri destilerije su članice Nacionalne asocijacije proizvođača rakije „Srpska rakija“.

U konkurenciji više od 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz preko 90 zemalja sa svih kontinenata međunarodni žiri je nagradio priznanjima destilerije „Tok“, „Stara Sokolova“ i „Ognjena“.

„Stara Sokolova“ šljivova prepečenica stara 12 godina takođe je nagrađena srebrnom, a 7 godina stara šljivovica istog proizvođača „RB Global“ iz Užica bronzanom medaljom.
Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj 8 godina brenda „Ognjena“, koju proizvodi  preduzeće „Braća Tomašević“ iz Prijepolja.
International Wine & Spirit Competition postoji više od pedeset godina i jedan je od značajnih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda. Nagrade koje dodeljuje predstavljaju visoka priznanja u industriji alkohola.
Nacionalna asocijacija „Srpska rakija“ u svom saopštenju još jednom apeluje na nadležne državne institucije u Srbiji da sproveđenjem zakona uvedu red u proizvodnji i prometu rakije na domaćem tržištu i pomognu organizovan izvoz kvalitetne srpske rakije.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede