Počelo prijavljivanje za učešće na Poljoprivrednom sajmu u 2024. godini

mehanizacija sajam siroko

Prijavljivanje za učestvovanje na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se održati od 18. do 23. maja, na sajtu Novosadskog sajma.

Za Novosadski sajam, odlazeća 2023. godina je bila izuzetno značajna – obeležen je važan jubilej 100 godina postojanja i organizovan 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredba koja nosi znak Najbolje iz Vojvodine.

Najvažniji agro-biznis događaj Regiona u 2024. godini, 91. međunarodni poljoprivredni sajam, biće za dan kraći, a održaće se od subote, 18. do četvrtka, 23. maja na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma i u Kongresnom centru “Master“. Očekuje se da će i naredna godina biti posebna i da će izlagači predstaviti najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru. Biće priređena izložba organske hrane kao i one sa oznakama geografskog porekla, prikazano bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala koje će biti održane na Poljoprivrednom sajmu, posetioci će imati priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta. Smotra će biti organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, koji će podržati Izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Komisije Novosadskog sajma će vrednovati i nagraditi proizvode i usluge u 30 robnih grupa. Ocenjivanje kvaliteta počinje krajem februara, a biće završeno tokom Poljoprivrednog sajma. Priznanja će biti uručena na svečanostima na Novosadskom sajmu. U okviru pratećeg programa, tradicionalno, biće održana Poklon-igra za posetioce, organizovan Porodični dan i Veče šampiona, Dan stočara i brojne aktivnosti na Manježu.

Podršku u održavanju najvećeg agrobiznis događaja pružiće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima, Grad Novi Sad i Globos osiguranje kao Generalni sponzor priredbe.

Prijave za učestvovanje na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu možete pronaći na sajtu Novosadskog sajma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede