U akciji pošumljavanja na kanalu DTD posađeno 26.600 sadnica bagrema

posumljavanja ZR

U okviru akcije „Srbija sadi“ sadnjom sadnica bagrema pošumljena obala kanala Hidrosistema DTD kod Zrenjanina

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovala je akciji pošumljavanja na kanalu DTD, u naselju Melenci kod Zrenjanina, gde je posađeno 26.600 sadnica bagrema. Akciju sadnje organizovalo je JVP „Vode Vojvodine“ koje se priključilo akciji Ministarstva zaštite životne sredine „Srbija sadi“, s ciljem da ukaže na značaj pošumljavanja.

Ministarka Tanasković istakla je značaj ovakvih akcija, kako za životnu sredinu i kvalitet vazduha, tako i za samo područje Vojvodine, koja slabo pošumljena. „Izuzetno je važno podizanje svesti o značaju pošumljavanja. Ova jesenja akcija dobar je početak da ukažemo na ovu potrebu, te da se lokalne samouprave, pa i svaki građanin pojedinačno priključi akciji“, rekla je ministarka.

Sadnji su prisustvovali i sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, koji su zajedno sa ministarkom simbolično zasadili po jednu sadnicu bagrema.

Pošumljavanja širom zemlje

Sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić izrazila je svoje zadovoljstvo što se JVP „Vode Vojvodine“ priključilo njihovoj akciji „Srbija sadi“ i doniralo 26.600 sadnica. „I u narednom periodu sprovodićemo širom zemlje niz akcija kako bismo doprineli poboljšanju životne sredine“, istakla je sekretarka. Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević se zahvalio ministarstvima što je i JVP „Vode Vojvodine“ uključeno u ovu značajnu društveno odgovornu akciju. „U okviru te akcije JVP „Vode Vojvodine“ prvi put učestvuje u podizanju poljozaštitnih i vetrozaštitnih pojaseva kako bismo se i na ovaj način borili protiv suše i uticaja vetra na isušivanje zemljišta“ rekao je Kružević.

posumljavanja

Ovo jesenje pošumljavanje nastavak je jedne od najznačajnijih akcija JVP „Vode Vojvodine“, koja je započeta prošle godine, a podrazumeva pošumljavanje obala kanala Hidrosistema DTD. Tokom proleća već je zasađeno oko 150.000 sadnica bagrema, vrbe, topole i bresta. Plan za ovu godinu je 200.000 sadnica na 150 hektara.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“

Šume su pluća planete

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede