Oznaka „Najbolje iz Vojvodine“ za 18 korisnika

najbolje iz vojvodine

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ danas je dobilo 18 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova oznaka kvaliteta priznanje svima onima koji, u oblastima kojima se bave, dostižu i prestižu ne samo domaće, već i evropske standarde.

 

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine“

„Priznanje će za sve dobitnike biti nov motiv da u svojim delatnostima ostvaruju još bolje rezultate i na taj način daju dodatni doprinos razvoju naše privrede“, izjavio je Mirović i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog uspostavljanja oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“ na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Ostvaren rast u oblasti turizma

On je istakao da privreda Srbije i AP Vojvodine u izazovnim vremenima beleži ohrabrujuće ekonomske parametre.

„Tako je, kada je o Vojvodini reč, u prva tri kvartala ove godine industrijska proizvodnja porasla za 5,4 posto, vrednost izvoza, uz rast od 27,1 posto, premašila je 5,5 milijardi evra, a zaposlenost je povećana u odnosu na 2020. godinu za 2,7 procenata“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, tome su doprineli programi Vlade Republike Srbije, ali i znatna bespovratna sredstva, odnosno sredstva od kredita odobrenih pod izuzetno povoljnim uslovima, koja su preko resornog sekretarijata i Razvojnog fonda Vojvodine usmerena preduzećima.

S obzirom na to da su danas uručeni sertifikati i za više turističko-privrednih manifestacija, programa i usluga, Mirović je ukazao na rast koji je ostvaren u oblasti turizma, što potvrđuje podatak da je Vojvodinu u prva tri kvartala ove godine posetilo 55 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede