Otkazan Poljoprivredni sajam u Novom Sadu zbog pandemije

poljoprivredni sajam ljudi guzva

Poljoprivredni sajam ipak otkazan. I pored toga što je menadžment Novosadskog sajma tradicionalni majski sajam odložio za septembar, ove godine velika smotra agrara neće biti održana.

U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Po broju prijavljanih izlagača i obimu avansnih uplata u prva tri meseca ove godine, menadžment Novosadskog sajma s razlogom je očekivao najuspešniji Poljoprivredni sajam u poslednjih pet godina, izjavio je za Radio Novi Sad generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Čak i nakon proglašenja pandemije virusa kovid-19 sredinom marta pa sve do početka aprila izlagači, kako domaći tako i strani, uplaćivali su izložbeni prostor.

Sa širenjem pandemije Poljoprivredni sajam je odložen za septembar a sada i definitivno otkazan, potvrdio je Cvetković, piše RTV.

„Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na Sajam merimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organizujemo tako da na 4 kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše sprovesti sve bezbedonosne mere. Međutim, imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, imaju nalog da ne izlažu na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih. To bi se svakako odrazilo i na posetu. U tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatan Međunarodni poljoprivredni sajam„, kaže Cvetković.

Priprema virtuelnog sajma

Ova odluka podudara se sa odlukama širom sveta da budu odložene i ostale međunarodne sajamske manifestacije. Cvetković kaže da u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam nameravaju da održe od 15. do 21. maja 2021.

U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma po ugledu na to kako su prestižni samovi poljoprivrede organizovani u Evropi.

Međunarodni sajam lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta LORIST, koji se tradicionalno održava početkom oktobra, nije otkazan, a njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede