Inovativna rešenja za preciznu upotrebu herbicida, ONE SMART SPRAY

ONE SMART SPRAY

Kako bi omogućile preciznu i održivu kontrolu korova, kompanije BASF i Bosch razvile su ONE SMART SPRAY (jedno pametno prskanje) rešenje sa integrisanim hardverom i softverom.

Korov na poljoprivrednom zemljištu može da dovede do gubitka useva od 30 procenata i više. Poljoprivrednici obično kontrolišu korov prskanjem cele njive herbicidima u standardno preporučenim dozama. ONE SMART SPRAY, između ostalog omogućava automatsko detektovanje korova i tretiranje useva koji se seju u redovima.

BASF digitalna agronomska platforma xarvio ima i dodatni softverski modul sa jedinstvenom logikom za logikom za detektovanje korova metodom graničnih vrednosti, uključujući i preporuke za kontrolu korova. Bosch je doprineo ovoj tehnologiji dodatnim kamerama visokih performansi, senzorima i algoritmima za detektovanje biljaka i korova. Ovo omogućava poljoprivrednicima da prilagode strategiju upotrebe herbicida kako bi vreme, proizvod i doziranje bili adekvatni.

Proteklih godina kompanije BASF i Bosch testirali su ONE SMART SPRAY sa poljoprivrednicima u Severnoj Americi, Južnoj Americi i Evropi, i tako razvili vrlo precizan alat. On može ekonomski i ekološki da kontroliše preko 650 vrsta korova kod obrađivanja soje, suncokreta, pamuka, kukuruza i uljane repice. Kada se raspršivači opremljeni ONE SMART SPRAY sistemom koriste na njivi, tehnologija prikuplja i obrađuje preko milion podataka po hektaru. U milisekundi detektuje prisutnost korova i primenjuje herbicid samo na mesto gde je to potrebno. U zavisnosti od uslova gajenja i rasprostranjenosti korova, može rezultirati uštedom herbicida za dve trećine i više.

Preporučujemo: Sprečimo trovanja pčela i drugih oprašivača pesticidima – 7 preporuka

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede