Grad Novi Sad u 2023. najviše novca izdvaja za organsku proizvodnju

kalendar radova

Novi Sad opredelio za podršku razvoja organske i kontrolisane poljoprivredne proizvodnje, subvencije mladim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima

Na štandu Grada Novog Sada na jubilarnom 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu svi zaintresovani moći će da dobiju informacije vezane za aktivnosti Gradske uprave za privredu, a pre svega one koje se tiču poljoprivrede i podrške koju je Grad za to obezbedio.

Prema planu Gradske uprave za privredu za ovu godinu, Grad Novi Sad će u poljoprivredu uložiti 86.996.000 dinara, a novac će biti usmeren u nekoliko programa.

Najveći deo novca je Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada za 2023. godinu, Novi Sad opredelio za podršku razvoja organske i kontrolisane poljoprivredne proizvodnje i proizvoda s oznakom geografskog porekla, subvencije mladim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i za podršku i jačanje udruženja iz oblasti poljoprivrede. Za te namene je planirano izdvajanje gotovo 70.000.000 dinara, odnosno 69.996.000 dinara.

Ostatak novca, a reč je o sredstvima u iznosu od 17.000.000 dinara, predviđena su Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede