List „Poljoprivrednik“ napunio 65 godina

list poljoprivrednik
Prvi broj lista „Poljoprivrednik“ iz štampe je izašao pre 65 godina, 2. decembra 1956. godine.
Osnovan je s misijom da obrazuje poljoprivredne proizvođače, a s ciljem da tačnim i pravovremenim informisanjem doprinese unapređenju agrara. Od tada pa sve do danas ostao je veran svojoj ulozi, ističe v.d. glavne i odgovorne urednice „Poljoprivrednika“ Aleksandra Milić.
poljoprivrednik logo
„List „Poljoprivrednik“ je nastao u vreme zelene revolucije, kada su nove tehnologije nepovratno menjale lice dotadašnje poljoprivrede u čitavom svetu, pa i kod nas. U proizvodnju su se uvodile nove sorte i  hibridi, rase, agrotehničke mere, mere zaštite i ishrane biljaka. I uvek je tu bio naš list da, sa stručnjacima, naučnicima, a kroz pera pera vrsnih novinara, na papir prenese najnovija saznanja i poljoprivrednike uputi kako da ih primene u praksi.
Vremena su se menjala, a informacije postajale sve dostupnije, te nekom ko se ne udubljuje u ovu problematiku može da izgleda da je „Poljoprivrednik“ u vremenu digitalizacije donekle izgubio na značaju. Činjenica je da je prošlo vreme kada su poljoprivrednici širom zemlje s nestrpljenjem čekali ispred pošte da im stigne primerak našeg lista.
Ali  je i očigledno da je danas, u moru informacija koje nam se neprestano serviraju, neophodno biti medijski pismen i znati kojem izvoru se može verovati. Zato odgovorno tvrdimo da „Poljoprivrednik“ i dalje zaslužuje puno poverenje čitalaca.
Naš list može da se pohvali da je za svih 65 godina izlaženja ostao veran struci, nauci i plasiranju isključivo proverenih i relevantnih podataka iz oblasti agrara. U tome nam pomažu brojni saradnici, među kojima su najpoznatija i najpriznatija imena domaće poljoprivredne struke i nauke. Svi naši  novinari imaju visoko akademsko obrazovanje iz oblasti agrarnih nauka, pa i sa te strane mogu kritički da procenjuju važnost informacija koje objavljuju.
Svesni smo da „Poljoprivrednik“ nije, i ne treba da bude, imun na promene, tako da smo deo naših aktivnosti prebacili na internet. Napravili smo sajt i aktivni smo na društvenim mrežama. Planiramo promene vizuelnog identiteta novina i imamo još puno planova za unapređenje našeg izdanja kako bismo zadržali, ali i povećali brojnu  vernu čitalačku publiku.
Nadamo se da će nam vreme koje dolazi biti saveznik i da će „Poljoprivrednik“ sa svojim brojnim saradnicima i prijateljima proslaviti još mnogo rođendana“, piše Milić u obraćanju javnosti.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede