Humanitarna akcija prikupljanja jagnjadi za stanovnike Kosova i Metohije

tov jaganjaca
Humanitarna akcija ovčara, članova Udruženja odgajivača ovaca Srbije. 
Ovčari pozivaju sve koji su u mogućnosti da učestvuju u prikupljanju i doniranju jagnjadi koja će pred Božić biti podeljena stanovnicima Kosova i Metohije.
Na ovaj način, smatraju ovčari, doprineće da porodice koje su u težoj materijalnoj situaciji proslave ovaj praznik po običajima i kako dolikuje, a da pritom ne budu izložene trošku.

Udruženje poziva sve koji u mogućnosti da doniraju jagnje da se prijave do 25. decembra 2020. godine.

Na pitanje da li su se ovčari odazvali pozivu Udruženja, Miloš Petrović vlasnik farme ovaca u Kleku kaže da se prijavljuju, ali da su očekivali da će odziv biti veći. Za dva dana humani ljudi su donirali dvadesetak grla.
Petrović dodaje da se u Udruženju nadaju da će jaganjce isporučiti kako su planirali i da oko toga neće biti problema.
Ovčari pozivaju ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doniraju jagnje, da to urade što pre.
Humanitarna kcija se organizuje u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom i narodnom kuhinjom u Belom Brdu, te kancelarijom u Gračanici koja pomaže u plasmanu hrane i druge pomoći na Kosovo i Metohiju.

Kako da se prijavite?

Svi zainteresovani mogu da se prijave na fejsbuk profil u inbox ili u viber grupu „ovcari srbije“, a može i preko mejla ili sajta Udruženja.

Udruženje odgajivača ovaca Srbije

Osnivačka skupština “Udruženja odgajivača ovaca Srbije” održana je 9. avgusta ove godine.

Na njoj je doneta odluka da će se Udruženje formirati kao nevladino i neprofitno radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja ovčarstva u Republici Srbiji.

Osnivači, koji dolaze iz svih krajeva naše zemlje, jednoglasno su se složili u vezi sa neophodnošću postojanja Udruženja i ispred sebe su postavili jasne i nedvosmislene ciljeve.

U širem smislu, ciljevi su usmereni ka podsticanju poboljšanja položaja ovčarstva kao i nasušne potrebe za razvojem ovčarstva, naročito u praćenju tehnoloških inovacija, te kroz edukaciju članova.

Ističu neophodnost pružanja pravne pomoći uzgajivačima, kako radi zaštite prava ovčara, tako i u praktičnoj pomoći prilikom rešavanja tekućih sporova.

U užem smislu, zadati ciljevi Udruženja su učešće u kontrolisanom razvoju ovčarstva kroz genetiku, zatim sprovođenje selekcijskih mera, podsticanje na saradnju sa domaćim i međunarodnim institucijama, kao i učešće na nacionalnim i međunarodnim sajmovima.

Ova organizacija će takođe uključivati organizovanje pravne pomoći za njene članove.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede