Dodeljena priznanja “Najbolji u 2020” za uspešne u agrobiznisu

najbolji pehari

Najuspešnijima na ocenjivaju kvaliteta na Novosadskom sajmu uručena su priznanja u robnim grupama:

  • Prozvodi na bazi lekovitog bilja;
  • Jestiva ulja i slični proizvodi, konzumna jaja;
  • Semenski materijal biljne proizodnje;
  • Proizvodi na bazi žita i brašna.

Najbolji u 2020

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga ove godine je organizovano pod nazivom “Najbolji u 2020”.

Veliki šampionski pehar i zvanje Apsolutnog šampiona, za vrhunski kvalitet i širok asortiman pekarskih proizvoda poneo je Don Don sa Novog Beograda.

U istoj robnoj grupi – Proizvodi na bazi žita i brašna, Zanatska radnja Stanić NM, Aranđelovac, nosilac je Srebrnog šampionski pehara, dok su Pehar Novosadskog sajma osvojili Žitosrem Inđija, DPS Klas Group u Šapcu i novosadska ILI Kompani. 

Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad osvojio je Veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja.

U robnoj grupi semenski materijal biljne proizvodnje dobitnik Srebrnog šampionskog pehara je Al Dahra Srbija DOO – Agroseme, Beograd, za izuzetan kvalitet semenskog materijala žitarica. 

Sinefarm, Beograd, nagrađen je Velikim šampionskim peharom za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda na bazi lekovitog bilja.

Jaje Produkt sa Čeneja je za vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja ponelo Veliki  šampionski  pehar.

S početkom oktobra priznanja su stigla u ruke i učesnicima koji su uzorke prijavljivali u robnim grupama proizvodi od voća i povrća, supe, začini, dodaci jelima, mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, kafa, čaj, meso i prerađevine od mesa.

Industrija mesa „Karneks“, Vrbas nagrađena je Velikim šampionskim peharom i zvanjem Apsolutnog šampiona za najviši kvalitet vrlo širokog asortimana ocenjenih proizvoda.

U grupi meso i prerađevine od mesa Pehare Novosadskog sajma poneli su „Bibli“, Beograd i Mesara „Burjan“, Pančevo za vrlo visok kvalitet ocenjenih proizvoda.

Veliki šampionski pehar, u grupama proizvodi od voća i povrća, kafa i čaj, ponele su banjalučka „Vitaminka“, zvornička „Vitinka“ i novosadska Kafa „Dobro jutro“ za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda.

U istoj grupi Srebrnim šampionskim peharom nagrađena je Fabrika domaćih ukusa, Obrenovac.

Najbolji u agrobiznisu

Kruna vrednovanja kvaliteta je i titula „Najbolji u agrobiznisu“. Ove godine uručeno je osam nagrada.

Mr Nadira Duraković, Gradačac BiH, sa Novosadskog sajma odlazi sa dva priznanja „Najbolji u agrobiznisu“ i to za najbolji naučno-istraživački rad u agrobiznisu, kao i za najuspešniju ženu u agrobiznisu, u oblasti pčelarstva.

Najuspešnija žena u agrobiznisu, ali u oblasti tradicionalne proizvodnje je Dragana Staraček – „Zanatske čarolije“, Futog, a u oblasti zanatske proizvodnje konditorskih proizvoda Olja Jurišin iz Novog Sada.

„Pčelinja klinika“ Jozefa i Marije Gašparovski u Bačkom Novom Selu je najbolje poljoprivredno gazdinstvo. Za inovaciju godine u agrobiznis sektoru nagrađen je beogradski „Bibli“, dok je za dezinfekciona zaštitna sredstva u agrobiznisu – „silver sab“ nagrađen „Evro Pan institut“, Pančevo.

Opština Vladimirci je nagradu „Najbolji u agrobiznisu“ osvojila kao najuspešnija lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa.

Priznanja su, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, „Najboljima u 2020“, uručena u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede