Crédit Agricole banka nastavlja ulaganje u agrarni sektor

Crédit Agricole

Crédit Agricole banka nastavlja ulaganje u agrarni sektor kao zamajac domaće ekonomije

Snažnom podrškom sektoru poljoprivredne proizvodnje, koji čini oko 10% domaćeg BDP-a i zapošljava gotovo petinu radno aktivnog stanovništva, Crédit Agricole banka još jednom je dokazala svoj snažan doprinos u strateškom razvoju privrede Srbije.

Najbolji dokaz za to je rast plasmana u poljoprivrednu proizvodnju od čak 20% u odnosu na isti period prethodne godine, dok činjenica da je nivo depozita u istom periodu dupliran govori da su domaći poljoprivrednici jasno prepoznali snagu i sigurnost Crédit Agricole banke, čiji tržišni udeo u navedenom segmentu iznosi više od 22%.

„Crédit Agricole Grupa nastala je pre više od jednog veka udruživanjem uspešnih zemljoradničkih zadruga u Francuskoj, dok danas posluje u 47 zemalja sa više od 52 miliona klijenata i predstavlja jednu od najsnažnijih finansijskih institucija na svetu.

Kombinujući snagu i iskustvo sakupljeno na više različitih tržišta, sa modernim digitalnim načinom poslovanja, naša

Banka se ističe pre svega individualnim pristupom svakom od svojih klijenata u svim momentima, a posebno kada im je to najpotrebnije.

Imajući u vidu stratešku važnost poljoprivrede kao društvene grane, kao i značaj koji ona ima za razvoj celokupne domaće privrede, kroz samostalne projekte kao i programe subvencije koje realizujemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije nastavićemo sveobuhvatno da podržavamo razvoj poljoprivrednih gazdinstava pružajući im svaki vid podrške, posebno u izazovnim vremenima, kao što je ovo u kome se naše društvo nalazi“ rekla je Marija Mitrović Marić, rukovodilac Divizije za poljoprivredno bankarstvo Crédit Agricole Srbija.

Preporučujemo: Danska, evropski agrarni džin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede