Branislav Gulan dobitnik „Zlatne značke“ za poluvekovni rad i zalaganje za sela

kuca na selu lepo

Analitičar, publicista i književnik Branislav Gulan dobitnik je priznanja ,,Zlatna značka’’ Kulturno – prosvetne zajednice Srbije.

Značka se tradicionalno dodeljuje istaknutim pojedincima za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti i za nesebičan, predan i dugotrajan rad. Zlatnu značku dodelili su mu Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Visoko priznanje Branislavu Gulanu uručeno je u Narodnom pozorištu Srbije.

Branislav Gulan 2019 godine
Branislav Gulan

Branislav Gulan trostruki dobitnik nagrada za životno delo

Visoko priznanje Branislavu Gulanu dodeljeno je za poluvekovni rad. Ponajviše se bavio ekonomskim temama, a poslednjih decenija ,,kako spasiti selo u Srbiji“. Jer, od 4.700 sela, svako četvrto nestaje. Po njegovom istraživanju, nakon čega je formirano i ministarstvo za brigu o selu predstavlja i spas sa opstanak i ostanak Srbije. Gulan je član Naučnog društva ekonomista Srbije, Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, KONVENTA EU – Mreže za ruralni razvoj EU u Srbiji, analitičar, novinar, publicista i književnik. Autor i koautor je u oko 30 knjiga.

Više od pola veka bavi selom i seljacima, odnosno čekanjem boljeg života na selu. Ekonomista po obrazovanju, pohađao je i završio u šestoj generaciji 1980/81. godine, najvišu političku školu u SFRJ ,,Josip Broz Tito’’ u Kumrovcu. Autor je i trostruki dobitnik nagrada za životno delo. Dve međunarodne i jedne domaće – Društva novinara Vojvodine u 2019. godini. U izdanju novosadskog ,,Prometeja’’, nedavno je objavljena i nova knjiga Branislava Gulana ,,Ruralne sredine u Srbiji – Spasavanje sela i države’’. Knjiga je proglašena i nagrađena za najbolje autorsko delo i projekat u 2019. godini VELIKOM I MALOM DARODAVNICOM od strane ,,Svetionika’’ iz Kragujevca. U 2020. godini autoru je za projekat  istraživanja, nestajanja i obnove sela Srbije dodeljena i uručena MEDALJA ČASTI Novog Sada.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede