Besplatne onlajn obuke – kako do novca iz IPARD fonda

tanjiranje u julu

Besplatne onlajn obuke je namenjena poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, odnosno svima koji su zainteresovani za IPARD program

U četvrtak, 7. maja, konsultantska agencija Smart IPARD organizuje besplatnu onlajn obuku o mogućnostima finansiranja investicija i  unapređenju biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa posebnim osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

Obuka se održava u sklopu programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

Namenjena je poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, odnosno svima koji su zainteresovani za IPARD program koji najvećim delom finansira Evropska unija i iz kojeg korisnici mogu da dobiju značajnu bespovratnu podršku za investicije u agrobiznisu i ruralnom turizmu.

Obuka počinje u 18 časova, a možete se prijaviti preko linka:https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79  

Cilj ovog interaktivnog treninga je da učesnici steknu uvid u IPARD akreditovane mere, procedure konkurisanja, uslove za učešće u IPARD projektima…

Predavanje će obuhvatiti sledeće teme:

  • Pojam i značaj IPARD programa
  • Priprema i realizacija IPARD projekata
  • Planirani javni pozivi u ovoj godini
  • Najčešće prepreke u dosadašnjem sprovođenju projekata
  • Kako realizovati investiciju u seoskom turizmu

U okviru programa SRFP organizuje se još niz obuka za poljoprivrednike i mala i srednja preduzeća, poput Upravljanja kriznim situacijama, Digitalnog marketinga, E-trgovine poljoprivrednim proizvodima… Detaljno se obrađuju i teme vezane za podizanje kvaliteta proizvodnje mleka i unapređenju stočarske proizvodnje.

Za sva predavanja zainteresovani se mogu prijaviti preko gorenavedenog linka, gde će naći i detaljnije informacije o obukama.

S. K. (agrosmart.net)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede