Besplatne obuke o ljudskim resursima, IPARD-u, izradi poslovnog plana…

besplatne obuke

Besplatne obuke za poljoprivrednike, preduzetnike i predstavnike malih i srednjih preduzeća.

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz istočne Srbije, ali i ostalih delova zemlje, mogu da se prijave na besplatne onlajn obuke koje će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja.

Reč je o obukama koje će biti održane od 14. do 24. septembra, u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting. Partneri ovih organizacija u Srbiji su agencije Smart IPARD iz Novog Sada i Eduka plus iz Niša.

U četvrtak, 17. septembra u 19 časova, agencija Smart IPARD održaće onlajn obuku o IPARD programu – mogućnostima finansiranja investicija i unapređenju biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

S obzirom na to da je na prethodnim IPARD javnim pozivima najmanje zahteva za odobravanje IPARD projekata stiglo iz istočne Srbije, organizatori obuka upućuju poziv poljoprivrednicima i predstavnicima agrobiznisa sa ovog područja da se prijave za besplatne obuke.

To je prilika da, zajedno sa ekspertima agencije Smart IPARD, prođu kroz pravila i procedure i dobiju sve informacije o IPARD programu koji najvećim delom finansira Evropska unija i iz kojeg korisnici mogu da steknu značajnu bespovratnu podršku za investicije u agrobiznisu i ruralnom turizmu.

Za obuku o IPARD-u možete se prijaviti preko linka:https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79  

Cilj ovog interaktivnog treninga je da učesnici steknu uvid u IPARD akreditovane mere, procedure konkurisanja, uslove za učešće u IPARD projektima…

Predavanje koje će održati konusultanti Smart IPARD-a Slobodan Teofanov i Slađana Gluščević će obuhvatiti sledeće teme:

  • Pojam i značaj IPARD programa
  • Priprema i realizacija IPARD projekata
  • Planirani javni pozivi u ovoj godini – Mera 1 i Mera 3
  • Najčešće prepreke u dosadašnjem sprovođenju projekata
  • Kako realizovati investiciju u seoskom turizmu

Istog dana, 17. septembra u 18 časovaEduka plus organizuje onlajn obuku “Upravljanje ljudskim resursima. Propisi i oporezivanje zarada”.

Ljudski resursi predstavljaju najvažniju poslovnu kariku u efektivnom upravljanju  i procesima na savremenom tržištu rada i obuhvataju širok spektar poslova od profilisanja kandidata za zapošljavanje do treninga i razvoja zaposlenih. Polaznici obuke dobiće znanja i iz ove oblasti i iz organizacione strategije.

Takođe, biće obrađene i teme angažovanja osoblja i izgradnje tima, upravljanja radnim vremenom, a biće reči i o propisima o zapošljavanju u Srbiji i oporezivanju zarada.

Za ovo predavanje zainteresovani se mogu prijaviti preko istog linka: https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79  

U okviru programa SRFP organizuje se još niz obuka za poljoprivrednike i mala i srednja preduzeća.

U sredu, 23. septembra u Zaječaru biće održan klasičan trening o izradi biznis plana, a u četvrtak 24. septembra, takođe u Zaječaru, i trening o pripremi zahteva za bankarske kredite, što uključuje i pregovore sa bankom.

Predavanja će držati Maja Mitić Nikolić, ekspert za razvoj malih i srednjih preduzeća. Učesnici će dobiti sve informacije o izradi biznis plana savremenim metodama. Prva radionica omogućiće im i sticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje i proveru poslovnih ideja.

Drugog dana biće reči o mogućnostima i dobijanju saglasnosti i finansijskih sredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih poduhvata od banaka i investitora. Tema te radionice je priprema aplikacija za bankarske kredite.

Obuke o izradi poslovnih planova i zahteva za kredite počinju u 9 časova, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju broj mesta u prostorijama Poljoprivredne savetodavne stručne službe ograničen je na 25. U slučaju da bude slobodnih mesta, prijave su takođe moguće preko linka: https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79  .

S. K. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede