Besplatna priprema za upis na fakultete uz akciju „Budi student jedan dan“

besplatna priprema

Besplatna priprema za polaganje prijemnih ispita na Poljoprivrednom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, „Budi student jedan dan“

Za buduće brucoše idealna prilika da se upoznaju sa fakultetima za koje su zainteresovani. Srednjoškolci mogu da učestvuju u besplatnim pripremnim nastavama koje nude Poljoprivredni fakultet i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Besplatna priprema na Poljoprivrednom fakultetu

Budući studenti jednog od deset programa na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu moći će da slušaju pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita od 12. marta. Prijava je obavezna putem sajta fakulteta.

Pripremna nastava će se održavati svake druge subote u martu i aprilu od 9-15 časova. U junu će biti omogućeno obnavljanje gradiva, kaže prof. dr Mirjana Đukić Stojčić, prodekan za nastavu Poljoprivredog fakulteta.

Organizacija pripremne nastave odnosi se na sledeće predmete: hemija, biologija, matematika i ekonomika preduzeća.

Priprema na PMF-u

Pripremna nastava organizuje se i na Departmanima za matematiku i informatiku, za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, i za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta.

Kroz akciju „Budi student jedan dan“ studenti i profesori fakulteta će budućim kolegama na nekoliko načina približiti studentski život.

Srednjoškolci će moći da se druže sa studentima koji studiraju na departmanima PMF-a za koji su zainteresovani, da prisustvuju predavanjima i vežbama, sastancima studentskih udruženja, posete menzu. Za akciju „Budi student jedan dan“ prijave su do petka sledeće nedelje preko sajta PMF-a, preko društvenih mreža, prvenstveno instragrama i fejsbuka, do 11. marta, a sama akcija traje od 21. do 25. marta, obavestila je dr Zorana Banovački, sa departmana za biologiju i ekologiju na PMF-u.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede