Nakon 6 godina rada Animal Rescue Serbia više neće moći da spasava životinje

Animal Rescue
Od prvog jula Animal Rescue Serbia nije u mogućnosti da spasava životinje iz najtežih situacija. Dispečerski broj biće u funkciji.

Animal Rescue Serbia, društvo za spasavanje životinja neiskorišćen potencijal

„Nakon više od 6 godina našeg volonterskog rada i besplatnog spasavanja svih domaćih i divljih vrsta životinja, izlažući se svakodnevno opasnostima po život spasilaca, iza sebe imamo više od 5.000 spasenih životinja. Za to vreme smo obučili preko 20 spasilaca i isto toliko asistenata, ali su svi, pa i poslednji spasilac, pre mesec dana, morali da nađu zaposlenje kako bi obezbedili egzistenciju. Svi naši apeli da je potrebno da imamo plaćene spasioce i da je neophodno da se status tako specifične službe sistemski reši, nisu urodili plodom. Volonterizam, naročito tako rizičan, ne može da traje dugo i pokušavali smo do poslednjeg trenutka nekako da premostimo krizu, ali nije uspelo“, objavilo je udruženje.
Kada bismo imali plaćenu civilnu službu za tehničko spasavanje životinja, smatraju u udruženju, Beograd bi bio drugi grad u svetu koji bi mogao da se pohvali takvom jedinstvenom službom.
Velika je šteta, navode u saopštenju, što se njihovo jedinstveno znanje i iskustvo, koje je poštovano od strane svetski poznatih organizacija za brigu o životinjama, ne upotrebljava bolje u korisne svrhe i što će morati da čeka neka bolja vremena, kada će naše društvo postati svesno značaja i potencijala koji poseduju. Do tada će nastaviti da se bave edukacijom i njihovim rehabilitacionim centrom gde imaju preko sto životinja, za čiju brigu im takođe treba veća pomoć društvene zajednice, jer se i tu obim obaveza konstantno povećava.
Animal Rescue Serbia

Dispečerski broj Animal Rescue Serbia biće u funkciji

Iz Animal Rescue Serbia poručuju da će njihov dispečerski broj 0648210200 ostati i dalje u funkciji, svakog od 365 dana u godini, ali sa skraćenim vremenom javljanja dispečera od 12-20 časova. Na tom broju građani će, kao i do sada, moći da dobijaju sve potrebne informacije u vezi sa životinjama, ali i savete kako da sami pomognu životinjama i izbave ih iz teških i rizičnih situacija, a da pri tome budu bezbedni. Tako će njihovo višegodišnje iskustvo terenskog spasavanja moći posredno da pomogne životinjama, ističu u udruženju.
Ovo udruženje neće odustati od namere da doprinesu, koliko god je u njihovoj moći, da Srbija bude bolje mesto, kako za ljude tako i za životinje.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede