IPARD: Uspostavljanje i održavanje polinatorske trake

vocnjak u cvetu visnja
IPARD Upravljačko telо je u fazi pripreme za akreditaciju Mere 4 – Agro-ekološko klimatska mera i organska proizvodnja, u okviru IPARD III programa.
S tim u vezi, pozivaju stručnu javnost da doprinese svojim znanjem i iskustvom i iznese svoje mišljenje na Listu prihvatljivih biljnih vrsta za uspostavljanje i održavanje polinatorske trake u okviru operacije 3 – Uspostavljanje i održavanje polinatorske trake.
U širokom spektru biljaka čiji opstanak zavisi od polinacije nalaze se i poljoprivredne kulture, voće, orašasti plodovi, povrće i žitarice. Kada je reč o uticaju polinacije na poljoprivrednu proizvodnju, 84% useva koji se gaje u Evropi direktno zavisno od polinacije.
Navedena mera nalazi se u poglavlju 8.3.3. IPARD III programa na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede (https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/…/2023/118/1/reg).
Vaše komentare, mišljenja, primedbe i predloge na nacrt Liste možete dostaviti do 19. aprila 2024. godine, popunjavanjem upitnika putem linka https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdEuIrMwvY…/viewform…. Lista je predstavljena u okviru uputnika.

Preporučujemo: Bumbari u oprašivanju povrća

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede