Претрага
Претрага

XVII Naučno-stručni skup „Savremena proizvodnja povrća“

Naučno-stručni skup „Savremena proizvodnja povrća“ biće održan u subotu, 13. februara 2016. godine u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u...

logo vojvodjansko drustvo povrtara
Galenika

Naučno-stručni skup „Savremena proizvodnja povrća“ biće održan u subotu, 13. februara 2016. godine u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h.

Savetovanje povrtara, na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti, tradicionalno organizuju Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

logo vojvodjansko drustvo povrtara

Svedoci smo značajnih promena na tržištu povrća EU i Rusije, a od nedavno i Turske kao jednog od najvećih proizvođača povrća na mediteranu. EU i Turska imaju značajne tržne viškove svežeg i na različite načine prerađenog povrća. Pitanje je kakve posledice možemo očekivati na domaćem tržištu.

Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.
Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

NAPOMENA: Ulaz na sajam i Savetovanje je slobodan!

PROGRAM RADA

900 Prijava učesnika i preuzimanje materijala
1000 Svečano otvaranje XVII Naučno-stručnog skupa „Savremena proizvodnja povrća“

I BLOK PREDAVANJA

10:30 Branislav Vlahović: „Tržište i mogućnost plasmana povrća i krompira“
11:00 Vladimir Sabadoš, Olivera Sekulić: „Rezultati ogleda sa sortimentom
povrća gajenim u Srbiji“
11:30 Ivana Maksimović, Žarko Ilin, Marina Putnik-Delić: „Obezbeđenost povrća vodom i smanjenje štete u ekstremnim uslovima”

12:00 PAUZA

II BLOK PREDAVANJA

12:30 BASF-„Zaštita povrća od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova“
13:00 Gordana Forgić i sar.: „Zaštita paprika od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova“
13:30 Nada Vidić: „Povrtarstvo i turizam“
14:00 Žarko Ilin, Vladan Marković: “Tehnologija proizvodnje paprike na
otvorenom polju i zaštićenom prostoru“
14:30 DISKUSIJA

8:00 – 15:00 – Predstavljanje firmi u holu na I spratu Master centra Novosadskog sajma

Podeli sa prijateljima:

Preporučeno

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Pročitajte još