Претрага
Претрага

Besplatne radionice za poljoprivrednike i preduzetnike proizvođače hrane od 28.8.

Besplatne radionice će se održati u Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu, Valjevu i Subotici i biće realizovane do sredine spetembra Privredna komora Srbije organizuje seriju...

Besplatne radionice će se održati u Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu, Valjevu i Subotici i biće realizovane do sredine spetembra

Privredna komora Srbije organizuje seriju od 18 besplatnih informativnih radionica namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz oblasti poljoprivrede i prerade hrane. Cilj je da se na ovaj način ojačaju kapaciteta individualnih poljoprivrednika i malih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača.

Prva u nizu obuka biće održana u Sremskoj Mitrovici 28. avgusta, a radionice će se realizovati do sredine septembra, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (FAO) i Ministarstvom poljoprivrede Republike Srbije.

Radionice će se održati u Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu, Valjevu i Subotici, a učesnici će imati priliku da se upoznaju sa temama kao što su funkcionisanje PDV sistema, digitalnim marketingom i prodajom kao i zakonodavstvom i regulativom koja prati proizvodnju i preradu mesa, mleka i biljnih proizvoda u objektima malog kapaciteta.

Učesnicima će biti predstavljene prednosti vođenja knjigovodstva za mala poljoprivredna gazdinstva, koristi ulaska u PDV sistem i mogućnosti povraćaja PDV-a, kao i druge važne finansijske i poreske teme.

Radionica o digitalnom marketingu i prodaji pružiće sve potrebne informacije o otvaranju internet stranice za povećanje prodaje, prednostima digitalnog marketinga i upotrebi digitalnih platformi za unapređenje poslovanja.

Na radionici posvećenoj proizvodnji i preradi mesa, mleka i biljnih proizvoda u objektima malog kapaciteta, učesnici će se upoznati sa zakonodavnim okvirom i regulativama za proizvodnju tradicionalnih proizvoda, pravilnim pakovanjem, deklarisanjem i transportom, kao i sa značajem samokontrole u procesu proizvodnje radi osiguranja visokih standarda kvaliteta i sigurnosti hrane.

Više informacija o radionicama dostupno je na sajtu Privredne komore Srbije/ sekciji Kalendar seminara.

Podeli sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Preporučeno