SPREG 2022. Sajam privrede zapadne Srbije od 7. aprila

spreg
17. Sajam privrede zapadne Srbije SPREG otvara se u četvrtak 7. aprila u 10,30 sati. Ulaz je slobodan.
Verovatno ima simbolike u činjenici da Sajam privrede zapadne Srbije, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, u svom 17. izdanju počinje baš 7. aprila, na Blagovesti, na veliki hrišćanski praznik, svakako sa namerom da najavi bolje dane za celokupnu ekonomiju regiona…
Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija u zemlji, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG, čiji je Valjevo tradicionalni domaćin, biće održana od 7. do 9. aprila u „Omni centru”. Organizator je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator – valjevska agencija „Gatti”. SPREG od 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje.
Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, izlagači, njih 135 prema preliminarnim najavama, nastupiće na oko dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u glavnoj sali „Omni centra” i na prostoru ispred ovog objekta, sve na ukupno oko 60 štandova, od toga šest grupnih.
Oko 70 odsto izlagača su proizvodne firme iz različitih grana industrije, zatim mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije, saopštio je Grujić. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće, dodao je on.
Izlagači na ovogodišnjem sajmu dolaze iz više od 30 gradova i opština Srbije, a organizovano, uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika, izlažu Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač.
Posle nekoliko godina pauze, svoj štand na SPREG-u imaće i grad Valjevo, predstaviće svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, subvencije u oblasti poljoprivrede koje se realizuju preko preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline”.
spreg 2

Ulaz na sajam SPREG je slobodan

Kao prateće manifestacije SPREG-a 2022. planirani su predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta „BudžetirAJMO” posvećenog učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.
U kontekstu svog opredeljenja da SPREG ima i ekološki aspekt, organizator je pripremio zanimljivu nagradnu igru, organizovaće prikupljanje sredstava za nabavku sadnica za jednu valjevsku osnovnu školu i planira da za svaki popunjen štand na sajmu obezbedi i posadi po jednu sadnicu na odgovarajućem mestu u gradu.
Svečano otvaranje sajma predviđeno je u četvrtak 7. aprila u 10,30 sati. Radno vreme manifestacije u četvrtak i petak je od 10 do 19, a u subotu od 10 do 16 sati. Ulaz je besplatan.
Slobodan Ćirić, list Napred
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede