„Slaninijada“ u Kačarevu od 3. do 6. marta 2022.

slaninijada

Trideset peta „Slaninijada” biće održana u Kačarevu od četvrtka, 3. marta, pa do nedelje, 6. marta.

Privredno-turistička manifestacija „Slaninijada“ se održava od 1988. godine i jedinstvena je po svom sadržaju. Četvorodnevni događaj za sve ljubitelje mesa i mesnih prerađevina organizovan je u sportskoj hali i na platou ispred Mesne zajednice Kačarevo.

Glavni organizator manifestacije je Turistički klub „Slaninijada”. Prodajna izložba slanine i drugih mesnih prerađevina biće otvorena svakog dana od 8 do 20 sati.

Manifestacija će biti otvorena u četvrtak, 3. marta, tačno u podne kada će biti proglašeni i pobednici tradicionalnog nadmetanja za najbolju slaninu. Najbolja slanina će se birati u četiri kategorije – domaća, najdeblja, zanatska, industrijska i slanina od mangulice.

Organizatori „Slaninijade“ su najavili i takmičenje u kuvanju gulaša, a biće prikazana i obrada svinja na tradicionalni način uz paljenje slamom što će biti ponovljeno svakog dana manifestacije. Osim toga organizovano je i topljenje slanina „Zlatni čvarak“.

cvarci Mihajlovo

U subotu, 5. marta, od 9 do 13 sati je takmičenje u kuvanju donatorskog pasulja na košarkaškom terenu u parku, gde će sat ranije biti priređena igra od nazivom „Uhvati me ako možeš – prase je pušteno – trka prasića”. Zanimljive igre biće organizovane i na bini na trgu, gde će zainteresovani od podneva moći da se nadmeću u disciplinama „Izdržaj – najslaninar”, „Brzo jedenje slanine”, „Ljuti izazov” i „Brzo ispijanje piva”.

OVDE pogledajte program Slaninijade

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede