Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije od 30.1. do 3.2. na Zlatiboru

savetovanje agronoma
Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije 56. put. Zlatibor centar poljoprivrede Srbije i regiona.
U periodu od 30. januara do 3. februara na Zlatiboru u hotelu „Palisad“ će se održati važni događaji za poljoprivrednike. Osim poznatog skupa Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije održaće se i 2. Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske i 48. Simpozijum Poljoprivredna tehnika.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, već više od pola veka organizuje Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije.

Suština skupa, koji se ove godine ponovo održava na tradicionalan način, je u predstavljanju najnovijih naučnih dostignuća i trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i nauci. Iako je Kovid-19 snažno uticao na mnoge aspekte života, poljoprivreda i nauka nisu zastali već su očekivano napredovali.

Savetovanje je mesto susreta nauke i prakse

Tradicionalno savetovanje je prilika da se susretnu poljoprivrednici i agronomi i razmene iskustva. Za poljoprivrednike je važno da čuju o najnovijim saznanjima nauke i primeni istih u praksi. Institut za ratarstvo i povrtarstvo predstaviće rezultate rada i najnovije sorte i hibride gajenih biljaka koje su stvorili njihovi naučni radnici. O aktuelnim temama razgovaraće se i u okviru „okruglih stolova“.

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika se od 1967. godine i predstavlja školu za permanentno inoviranje i proširivanje znanja, ne samo za stručnjake iz neposredne proizvodnje, nego i iz poljoprivrednih stanica, stručnih službi i naučnih i obrazovnih ustanova.

U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo radi preko 100 istraživača, od čega je više od 85 doktora nauka. Njima asistira više od 300 visokoobrazovanih i radnika različitih profila, što je garancija kvaliteta svega što Institut nudi – semena, tehnologija, obrazovanja i usluga.

Organizatori podsećaju da su svi učesnici Savetovanja u obavezi da se pridržavaju propisanih i preporučenih mera za sprečavanje širenja virusa Kovid-19.

OVDE preuzmite informacije o preliminarnom programu 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede