Savetovanje agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru, 26-30. januara

savetovanje agronoma

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika i Simpozijum “Poljoprivredna tehnika”.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Novi Sad, od 26. do 30. januara 2020. godine na Zlatiboru organizuje „54. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije”.

Savetovanje svake godine okuplјa agronome, polјoprivredne proizvođače, predstavnike savetodavnih službi, nastavnike srednjih polјoprivrednih škola, organizatore proizvodnje, prerade i prometa, predstavnike ministarstava i brojne medije.

Uporedo sa 54. Savetovanjem agronoma i polјoprivrednika Srbije, biće održan i 46. Simpozijum “Poljoprivredna tehnika” u organizaciji Departmana za polјoprivrednu tehniku Polјoprivrednog fakulteta iz Novog Sada.

Kao i prošle godine, radni deo Savetovanja trajaće tri dana.

Predavanja će pratiti najnovija dostignuća u predoplemenjivanju, oplemenjivanju, tehnologiji gajenja i semenarstvu ratarskih i povrtarskih bilјaka.

Razmena iskustva o najaktuelnijim temama iz oblasti polјoprivrede biće organizovana preko panel diskusija:

  • Zakon o semenarstvu,
  • Biljna klinika,
  • Centar izvrsnosti za leguminoze,
  • Nove tehnologije proizvodnje u svetlu klimatskih promena i
  • Novi pristupi proizvodnji zdravstveno bezbedne hrane.

Pored eminentnih stručnjaka, predstavnika ministarstava, uspešnih privrednika, priliku da iznesu svoja iskustva iz proizvodnje imaće i polјoprivredni proizvođači koji su sa NS sortama i hibridima ostvarili vrhunske prinose.

Odlukom Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja „54. Savetovanje agronoma i polјoprivrednika Srbije” priznato je kao oblik stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika srednjih polјoprivrednih škola.

Sve informacije o „54. Savetovanju agronoma i polјoprivrednika Srbije“ možete pronaći na sajtu Instituta www.nsseme.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede