Salon vina Kragujevac 2020 u subotu, 20. juna

vino boce

Salon vina Kragujevac 2020 u novom terminu.

U organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije 20. juna održaće se jedna od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji Salon vina u Kragujevcu.

Ova manifestacija okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i sve predstavnike medija.

Na salonu biće prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda.

Salon vina u svom pratećem programu organizuje predavanja i stručne radionice, kao i savete za slaganje vina i hrane.

Podršku organizaciji i radu salona vina daju brojni sponzori i profesinalne asocijacije kao što su udruženja somelijera Šumadije – ASŠ i Srbije – SERSA, asocijacija Wine Expert, grad Kragujevac i brojne druge organizacije.

Tradicionalno Salon vina će se održati u Kongresnom centru hotela „Kragujevac“.

Učesnicima, profesionalnim kupcima (HORECA sektor), kolekcionarima i  posetocima Salona vina biće na raspolaganju organizator salona i svi kapaciteti i sadržaji hotela.

U kategoriji vinskih manifestacija Salon vina Kragujevac prema oceni vinskog portala VINO.RS ocenjen je kao najbolja vinska manifestacija u Srbiji u 2018. godini.

U svega nekoliko godina Salon vina u Kragujevcu je postala manifestacija koja je pokazala da zahtevan vinski festival može u Srbiji uspešno da se organizuje i izvan Beograda i Novog Sada.

Radoznala publika i očigledno zadovoljni vinari kojih iz godine u godinu ima sve više na ovom Salonu garantuju lepu budućnost manifestaciji koja se nadovezala na uspeh šumadijskih vina.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede