XIII Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini 22. oktobra u Somboru

Sajam stvaralastva

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini ima za cilj da promoviše žene sa sela, njihovu kreativnost, ručnu radinost i stvaralaštvo.

Manifestacija “Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini” je tradicionalni događaj Zavoda za ravnopravnost polova koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar), kada zemlje širom sveta različitim aktivnostima ukazuju na poseban doprinos žena na selu, na njihovu ključnu ulogu na selu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Sajam ima za cilj da promoviše žene sa sela, njihovu kreativnost, ručnu radinost i stvaralaštvo. U pitanju je jednodnevna manifestacija čiji je centralni događaj posvećen predstavljanju rukotvorina, hrane, suvenira i drugih proizvoda koja prave udruženja žena iz Vojvodine. Događaj je izložbenog i prodajnog karaktera sa krajnjim ciljem da se najšira, kako stručna, tako i ostala javnost upozna sa potencijalima i veštinama ove društvene grupe. Pravo učešća imaju udruženja žena i preduzetnice sa teritorije AP Vojvodine, a namera je promovisati njihove proizvode kao mogući turistički brend Vojvodine i lokalnih zajednica.

XIII Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini ove godine biće održan u gradu Somboru, 22. oktobra u ulici Kralja Petra I u periodu od 10 do 15 časova.

Logo manifestacije nov 980x245 1

PROGRAM – Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

SOMBOR, 22. oktobar 2022. (Pešačka zona, ulica Kralja Petra I, 10-15 časova)
10.00-15.00  
Dnevni program manifestacije
• Izložba stvaralaštva ženskih udruženja u Vojvodini
11.00-11.30 Svečano otvaranje i uvodno obraćanje
• Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora
• Stanislava Malić Gostović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova
• Zdenka Mitić, predstavnica lokalnih udruženja i aktivistkinja
11.30 – 14.00 Muzički program na centralnoj bini
12:00 – 13.30 Prezentacije primera dobre prakse udruženja žena iz Vojvodine (Svečana sala Gradske kuće – Trg sv. Đorđa 1)
14.00 – 15.00 Nagradna igra
15:00
Zatvaranje Sajma – obraćanje voditeljke programa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede