Sajam preduzetništva i starih zanata 21. i 22. marta na Novosadskom sajmu

sajam preduzetnistva

Sajam preduzetništva i starih zanata sa do sada prijavljenih 22 izlagača, ali prijave i dalje stižu. Planirano nekoliko veoma važnih panela.

Sajam preduzetništva i starih zanata, koji Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, biće održan u ponedeljak, 21. i utorak, 22. marta, u Kongresnom centru „Master“, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

sajam preduzetnistva i starih zanata logo

Sajam preduzetništva i starih zanata

Na otvaranju onog Sajma prošle godine, u onom formatu za koji se nadamo da se neće ponoviti, rekli smo da je to način da gradimo mostove za neka buduća vremena. Budućnost je došla i za Sajam i za Pokrajinski sekretarijat i mi hodamo tim mostovima koje smo izgradili. Prvi korak na tom mostu jeste upravo Sajam preduzetništva i starih zanata koji će biti obogaćen i sa nekoliko veoma važnih panela. Pre svega govorićemo o e-fiskalizaciji, za koju mislimo da je jedna od udarnih tema za sve one koji se bave privredom na svaki način, imaćemo prezentaciju nove knjige dr Indire Popadić i radionicu tkanja – jer nam je želja da promovišemo stare zanate i kako se njima bavi, rekao je, između ostalog, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Među učesnicama radionica biće i žene u nauci, dodao je sekretar sa željom da na taj način promovišu žensko preduzetništvo i da pored izlagačkog dela i u radionicama osvetle što više aktuelnih tema koje su interesantne za preduzetnike. Tema kojoj će se posebno posvetiti je brendiranje i zaštita intelektualne svojine jer im se tim povodom obraća veliki broj proizvođača, dodao je Ivanišević.

Nakon što smo potpisali Protokol o saradnji sa gospodinom Ivaniševićem, pre nepunih mesec dana, evo već i realizacije. Organizujemo Sajam preduzetništva i starih zanata. Za sada imamo 22 izlagača, ali prijave i dalje stižu. Prvi put će Sajam biti u realnom format – prošle godine smo ga, iz objektivnih razloga, realizovali na našoj web platformi ExpoOnline.rs, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Najavljen Sajam preduzetnistva i starih zanata

Ova saradnja, dodao je Cvetković, se razvija onako kako je planirano, a nastavak će biti na Poljoprivrednom sajmu u maju, kasnije i na Sajmu turizma koji će biti održan u novembru.

Cvetković: Mađarska Zemlja partner na 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

On je iskoristio priliku i da najavi sutrašnji Sajam saobraćaja „Traffic Solutions Expo“, koji će biti održan u Kongresnom centru „Master“. Cvetković je saopštio ekskluzivnu informaciju da će Republika Mađarska potvrdila da će biti Zemlja partner na predstojećem 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Odgovarajući na pitanja novinara pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević je najavio i da će jedna od tema Sajma preduzetništva i starih zanata, biti Zakon o zanatstvu, kao i da će uskoro, u saradnji sa NALED-om biti organizovan poseban skup o Socijalnom preduzetništvu i starim zanatima. U sredu 23. marta, kada bude završen Konkurs za žensko preduzetništvo biće raspisan i Konkurs za zapošljavanje „u ukupnoj vrednosti preko 40 miliona dinara, gde će žene i druge teže zapošljive kategorije imati prednost kod odlučivanja“, rekao je Ivanišević.

Sajam preduzetništva i starih zanata počinje u ponedeljak, 21. marta 2022. godine i traje dva dana, a svečano otvaranje je predviđeno za 11 časova.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede