Regionala 2021, velika izložba vina od regionalnih autohtonih sorti grožđa

podsticaji za vinarije

„Regionala“ je velika izložba vina od regionalnih autohtonih sorti vinove loze. Održaće se prvi put 13. novembra u velikoj dvorani Metropol Palace hotela u Beogradu.

„Reginonala“ će okupiti selekciju od oko 50 vinarija iz regiona, od Slovenije do Severne Makedonije, koje će predstaviti autentična vina od svojih lokalnih sorti grožđa.

REGIONALA 2021

regionala 2021

Biće ovo jedinstvena prilika da se uživa u sagledavanju i otkrivanju potencijala lokalnih vina, da se vide razlike i osobine svake autohtone sorte, od prokupca, plavca malog i vranca, preko tamjanike, pošipa i malvazije, do terana, blatine i rebule, graševine i morave, žilavke i furminta, probusa i kadarke, od kratošije do refoška, pa sve do manje poznatih kakve su lipolist, sremska zelenika, seduša, rukatac, zlatarica, grk, trnjak, sansigot, žlahtina, krstač, crljenak, babić, neoplanta, sila, trojišćina…

Više od 40 različitih sorti koje čine neprocenjivo vinsko blago regiona i 50 vinarija u čijim se vinogradima i podrumima neguje tradicija vina od autohtonioh sorti predstaviće se na ovoj izložbi. Nešto što naše prostore predstavlja posebnim na vinskoj mapi sveta i prava poslastica za sve istinske ljubitelje vina.

Ulaznice

Ulaznice za „Regionalu“, u ograničenom broju, su u online prodaji na https://www.tickets.rs/program/regionala-2021-3214.

Cena ulaznice je 1.800 dinara (u cenu je uračunata i vinska čaša Riedel koju posetilac dobija na ulazu). Moguće je probati sva vina na manifestaciji. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede