20. rakijada u Pranjanima održaće se 1. oktobra

rakijada

Rakijada u Pranjanima je međunarodna manifestacija posvećena rakiji i narodnoj tradiciji. Prijave do 20. i 25. septembra.

Jubilarna dvadeseta Rakijada u Pranjanima održaće se 1. oktobra. Organizatori su najavili da će ove, kao i prethodnih godina, biti upriličena dva centralna događaja:

  • izbor najboljih voćnih rakija po kategorijama (od strane stručne komisije na čelu sa prof. dr Ninoslavom Nikićevićem)
  • ekipno takmičenje kroz tri discipline (prepoznavanje voćnih rakija – sastav, jačina i godina proizvodnje; prelaženje preko grede; izvlačenje rakije nategom).

Takmičenje će biti propraćeno kulturno-umetničkim i zabavnim programom.

rakijada 1

Rakijada, sada već tradicionalna, je neprofitabilna manifestacija koja promoviše turizam u ruralnim područjima, koju organizuju meštani i na kojoj su do sada bili brojni učesnici i gosti iz regiona i sveta (i u prethodne tri godine, iako je organizovana u manjem obimu zbog epidemije).

Uzorke poslati u staklenoj ambalaži do 20.9, odnosno 25.9.

Za izbor najbolje voćne rakije, uzorci se šalju brzom poštom (Post Express) na adresu Rakijada Pranjani, 32308 Pranjani bb. Rok za slanje uzoraka je 20. septembar, a kotizacija za učešće je 800 dinara po uzorku. Predsednik stručne komisije biće prof. dr Ninoslav Nikićević. Uzorci se šalju u staklenoj ambalaži od 0,5 do 1 litra. Na boci je potrebno naznačiti vrstu voćne rakije, jačinu i godinu proizvodnje, a u koverti sa uzorcima ime i prezime pošiljaoca, mesto i kontakt podatke. Ocenjivanje obuhvata sve voćne rakije. Broj uzoraka koje jedna osoba može poslati nije ograničen. Na isti način je organizovano prijavljivanje za pomenuto ekipno takmičenje, a ekipe se mogu prijaviti do 25. septembra.

INFORMACIJE

Za sve nedoumice i dodatne informacije zainteresovani mogu pitati porukom na zvaničnoj fejsbuk stranici ili pozivom na broj 060-187-78-54. septembra.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede