Pršutijada 2021. na Zlatiboru u duhu tradicije dobrih ukusa

prsutijada
Pršutijada u nedelju 14. februara na početnoj stanici„Gold gondole“na Zlatiboru.
U duhu tradicije dobrih ukusa, manifestacija Sajam suvomesnatih proizvoda Pršutijada biće održana i ove godine 14. februara 2021. ali u skladu sa okolnostima usled pandemije korona virusa.
Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina.
Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici Gold gondole na Zlatiboru u periodu od 8 do 17 časova. Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet u tradiciji prezentacije ovih zlatiborskih proizvoda.
Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt iz Beograda kao kuća koja godinama pruža podršku i doprinosi da ocena kvaliteta proizvoda bude stručna i objektivna.
Pored tradicionalnih suvomesnatih proizvoda na ovom događaju biće i  proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina (sir i kajmak mlekare „Naša Zlatka“, med, rakija, slatka i džemovi) koji su ujedno i predmet žiga garancije „Dobro sa Zlatibora“ na čijoj se implementaciji aktivno radi.
Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD „Zlatiborski eko agrar“.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede