Peti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana 17.9. u Vranju

pcelarski sajam

Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana, peti po redu, u znaku rešavanja problema koji se odnose na klimatske promene. Program sajma

Peti po redu Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana sa međunarodnim učešćem okupiće, osim domaćih izlagača i izlagače i goste iz Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Republike Srpske, Turske, Crne Gore. Sajam će se održati 17. septembra 2022. godine na šetalištu Javne ustanove „Sportski objekti“ (pored Sportske hale Grada Vranja).

Besplatan ulaz i parking

Savez pčelarskih organizacija, kao organizator sajma, je u saradnji sa Gradom Vranjem i Društvom pčelara „Matica“ iz Vranja obezbedio da ulaz na sajam i ove godine bude besplatan za sve zainteresovane pčelare i građane. Takođe je obezbeđen besplatan parking za izlagače i posetioce u dvorištu sportske hale.

Radno vreme sajma je od 7 do 19 sati. Najavljeni su kompleksni prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaji. Sajam će proteći u pokušaju da učesnici odgovore na izazove koje sa sobom nose klimatske promene, a predavač na tu temu biće prof. dr Goran Mirjanić iz Banja Luke, najavljeno je na sajtu SPOS-a.

ocenjivanje pcelinji proizvodi teglice

Pčelarski sajam uz sajmove lekovitog, začinskog i ukrasnog bilja i ženskog preduzetništva

Organizatori očekuju veliku posećenost sajma od strane pčelara iz Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske, Turske i Crne Gore, jer ovaj deo Balkana jednostavno nema sličnu manifestaciju ovako velikog obima, a naša pčelarska oprema je izuzetnog kvaliteta i korektnih cena, poručuje savez i dodaje da je dosadašnja neverovatno velika poseta Sajmu je to i pokazala.

Svaki izlagač opreme za pčelarstvo biće dužan da organizatoru neposredno pre početka sajma uruči povlašćeni sajamski cenovnik svih proizvoda, kao i da ga istakne na vidljivom mestu na štandu te da ga strogo poštuje. Podizanje cena tokom održavanja sajma nije dozvoljeno, a ako se dogodi, izlagač neće moći da izlaže na sajmu naredne dve godine, i biće udaljen sa sajma odmah po utvrđivanju prekršaja. Uplatom kotizacije smatra se da ste prihvatili sve uslove objavljene u ovoj informaciji.

Pored Petog pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana, istovremeno i na istom prostoru, biće održan i Treći međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda, koji donosi besplatno izlaganje pčelinjih proizvoda za sve članove SPOS-a. Istovremeno, po prvi put, biće održan i Sajam ženskog inovacionog preduzetništva.

pcelarski sajam

Peti pčelarskoi sajam jugoistočnog Balkana – PROGRAM

9.00 Početak prodajne izložbe

10.30-11.00 SVEČANO OTVARANJE SAJMA

– Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković

– Nebojša Stanojević, predsednik Udruženja za lekovito bilje „Dr Jovan Tucakov“, Sokobanja

– Predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović

– Predstavnik Ministarstva poljoprivrede

11.00-11.15 KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM

11.15-11.45 DVE GODINE RADA POGONA ZA PRIKUPLJANJE I PLASMAN MEDA PČELARA SPOS-a „NAŠ MED“ doo, USLOVI PLASMANA MEDA, ISKUSTVA I PLANOVI 

– Nenad Portić, direktor Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „NAŠ MED“ doo

11.45-13.15 STRUČNO PREDAVANJE IZ PČELARSTVA:

„ODGOVOR PČELARA NA NEPOVOLJNE KLIMATSKE PRILIKE“ 

Predavač: prof. dr Goran Mirjanić, vanr. profesor Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci

19.00 Svečano zatvaranje sajma i prodajne izložbe

– Predstavnik Grada Vranja dodeliće zahvalnice svim učesnicima, kao i diplome za najlepši štand i najudaljenijeg izlagača

Prijava za učešće   

Prijava za učešće na sajmu obavlja se sledećom procedurom. Uplatu treba izvršiti na račun SPOS-a u Poštanskoj štedionici: 200-2361360102033-24, a uplatnicu sa podacima ispisanim na propisanom obrascu (ime i prezime, puna adresa, telefoni, mejl, spisak svega što izlažete, naziv društva pčelara preko koga ste član SPOS-a…) šaljete na adresu SPOS-a sa naznakom “Za sajam u Vranju”.
Izlagači iz inostranstva plaćaju potpuno istu kotizaciju (u evrima), ali se za uputstva o uplati moraju javiti knjigovođi SPOS-a Jagodi Milenković na telefone (011) 61-28-071, (060) 444-01-24, radnim danom od 9 do 13 sati, ili na mejlove: sposbg@sezampro.rs i spos.rs@gmail.com

O uslovima i prijavi učešća na sajmu, cenovniku izlaganja saznajte OVDE

Pročitajte o prezimljavanju pčela, o količini i kvalitetu hrane za pčelinje zajednice

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede