Međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY – Connect & Supply 1. i 2. oktobra u Novom Sadu

medjunarodna

Međunarodna konferencija će okupiti preko 200 učesnika iz 100 kompanija.

Podsticaji razvoja i realizacije investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije u poljoprivredi i građevinarstvu

Druga po redu međunarodna stručna investiciona konferencija SEE ENERGY- Connect&Supply II 2020 održaće se 01. i 02. oktobra u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu.

Organizator Nacionalna Asocijacija za biomasu „SERBIO“ u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI (Nemački program „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji), ima za cilj podsticanje razvoja i realizacije investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije kao i umrežavanje raspoloživih domaćih resursa sa investicionim potencijalima domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.

Konferencija će okupiti preko 200 učesnika iz 100 kompanija iz Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije i Slovačke, kao i predstavnike državnih i pokrajinskih institucija, privrednih komora, asocijacija, investicionih i komercijalnih banaka.

Kroz poslovnu politiku naše države i njenih podsticaja kroz „feed-in“ tarife za proizvodnju električne energije iz OIE, stvoren je povoljan poslovni ambijent za investicione potencijale u sektoru energetike, ali i prateće industrije.

Najvažniju podsticajnu okolnost opredeljenom uzgoju biomase predstavljaju izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu od 29. decembra 2015. godine, kojima se omogućava dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta za svrhu podizanja energetski efikasnih zasada i plantažnog uzgoja biomase industrijskog obima.

Zbog toga je cilj SEE Energy konferencije povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi se uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Generalni sponzor dvodnevne konferencije je Energotehnika Južna Bačka, kompanija koja predstavlja lidera u oblasti energetike u Srbiji pokazujući društvenu odgovornost.

Najzanimljivija predavanja očekuju se od vodećih svetskih kompanija koje će predstaviti inovativne tehnologije i rešenja za izgradnju postrojenja na biomasu. “INNIO JENBACHER“ GmbH&Co OG, Nahtec GmbH Austrija, GILLES Energie- und Umwelttechnik GmbH & CoKG , Polytechnik su samo neke od kompanija koje će predstaviti svoja tehnološka rešenja.

Drugog dana konferencije prisutni će imati priliku da se informišu o unapređivanju solarne energije u poljoprivredne svrhe, kao i o odgovoru države da li će podržavati i podsticati razvoj solarne energije kao što najavljuje Program ostvarivanja strategije energetike Republike Srbije.

U susret novoj grejnoj sezoni, sesija “Energetska efikasnost” u toku drugog dana konferencije, posvećena je temama poput toplotne energije, grejanju/hlađenju kao i energetskoj efikasnosti u građevinarstvu „Energy Net“d.o.o. Novi Sad predstaviće primenu naprednih tehnologija kroz implementaciju gasnih uređaja visokih performansi i opreme za vodovod i grejanje, klimatizaciju i ventilaciju uz optimalno korišćenje resursa.

Svoj doprinos u zelenoj energiji predstaviće i Poslovno udruženje toplane Srbije.

Cilj konferencije je analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograničavajućih faktora.

Prisutni će saznati o novim kreditnim linijama i direktno stupiti u kontakt uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača. sa predstavnicima banaka u sesiji i panel diskusiji o projektnom finansiranju.

U fokusu konferencije će biti sledeće teme:

– Nove perspektive korišćenja biomase i unapređenja životne sredine
– Inovacije u poslovanje sa biomasom
– Kako da uzgajamo više biomase i proširimo njenu upotrebu?
– Kako razviti i obezbediti podršku za poslovanje sa biomasom?
– “Solarni paneli za svaki krov”
– Energetska efikasnost u građevinarstvu

Dodatne informacije i detaljan program konferencije možete pogledati na web stranici organizatora- www.serbio.rs.

Predloge potencijalne saradnje, kao i zakazivanje B2B sastanaka možete slati menadžeru projekta, Jeleni Bunčić na e-mail jelena.buncic@serbio.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede