Konferencija „Pametna poljoprivreda“ u Novom Sadu 3. februara

konferencija

Konferencija o inovacijama u poljoprivredi koju organizuje Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika održaće se u Naučno-tehnološkom parku

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom organizuje drugu konferenciju pod nazivom „Pametna poljoprivreda“. Konferencija će se održati 3. februara 2023. godine sa početkom u 17.30 časova u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka, Fruškogorska 1, Novi Sad.

sump logo

Konferecija će se sastojati iz dva dela – debatnog i konferencijskog. Konferenciju će svečano otvoriti Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić.

U prvom debatnom delu, aktivno učešće će uzeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede , Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivredni fakultet (Novi Sad), Grad Novi Sad (član gradskog veća za privredu), Privredna komora Vojvodine i Naučno-tehnološki park, koji će diskutovati na temu inovacija u poljoprivredi. Predstavnici navedenih institucija su potvrdile učešće, ističu organizatori.

Posle debatnog dela liderske kompanije iz oblasti agrara će prezentovati inovacije i novitete iz svog delokruga (predviđeno je da svaka kompanije prezentuje do 9 minuta). Kompanije koje će uzeti učešće su:

  1. Kite doo – JOHN DEERE
  2. Agrotech doo
  3. BAYER
  4. DDOR
  5. BioSense institut
  6. Livona
  7. Agrodron

Kako je bilo na prvoj konferenciji pogledajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede