Konferencija „Mladi – budućnost agrara“, onlajn 28. i 29. januara

mladi buducnost agrara 1

Konferencija za mlade poljoprivrednike, onlajn, o konkursnim linijama i iskustvima mladih poljoprivrednika iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u saradnji sa Srpskim udruženjem mladih poljoprivrednika SUMP organizuje dvodnevnu konferenciju pod nazivom „Mladi – budućnost agrara“.

Dani otvorenih vrata za mlade poljoprivrednike

Onlajn konferencija je osmišljena da, pored komunikacije u vezi sa programom podrške mladima, predstavi  i uvođenje inovacija u poljoprivredni sektor.

Mladi poljoprivrednici, njih oko četrdesetoro, će ovom prilikom predstavnicima sekretarijata i pokrajinskom sekretaru postavljati pitanja.

Zainteresovani će moći da prate konferenciju preko linka koji će biti objavljen na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i na sajtu SUMP-a kao i na fb stranicama i youtube kanalima.

Prva konferencija biće održana u četvrtak 28. januara sa početkom u 20 časova, a druga narednog dana, 29. januara takođe sa početkom u 20 časova preko zoom aplikacije.

mladi buducnost agrara 1

Prvi dan, 28. januar, je namenjen, ratarima, povrtarima, voćarima i vinogradarima.

Biće predstavljeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata, a učesnicima će biti omogućeno da postavljaju pitanja predstavnicima sekretarijata.

Učešće u radu konferencije uzeće i Doris Letina, potpredsednik Evropskog veća mladih poljoprivrednika CEJA i voćar iz Slovenije, koji će preneti iskustva mladih poljoprivrednika u Sloveniji i EU.

Drugi dan, 29. januara, biće u znaku stočara, pčelara, rasadničara, a govoriće se i o preradi.

Učesnicima konferencije obratiće se predsednik Hrvatskog udruženja mladih poljoprivrednika Jan Marinac.

mladi buducnost agrara 2

U radu konferencije će ispred SUMP-a učestvovati Čedomir Božić, Milan Borić i Aleksandar Milovanović.

Cilj konferencije je sa jedne strane da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu predstavi i najavi konkursne linije sa akcentom na mlade, a sa druge strane da se čuju konkretna iskustva sa terena od poljoprivrednika, kako iz Vojvodine tako i iz EU, Slovenije i Hrvatske.

Predstavnici SUMP-a će predstaviti na koji način se oni bore za prava mladih poljoprivrednika i šta su do sada uradili za mlade u Srbiji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede