Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“ 31.5. i 1.6.

Grow Up

Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“: Najeminentniji stručnjaci iz sveta agrobiznisa na jednom mestu. Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP – snaga zemlje“ okupiće na jednom mestu najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stakeholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Jedinstvena debata koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, biće organizovana 31. maja i 1. juna 2023. godine na Kopaoniku. Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, najviši zvaničnici Vlade Srbije, ministri iz regiona među kojima su iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, predstavnici međunarodnih institucija, EU, javnih preduzeća, kao i poslovna javnost.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta.

Na konferenciji Grow Up – snaga zemlje biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja. Gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i koje su mogućnosti i raspoloživi izvori finansiranja poljoprivrede, kao i koliki je značaj lanaca snabdevanja i regionalne povezanosti za ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i učesnika iz Srbije, regiona i Evrope. Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje, navodi se u saopštenju ministarstva poljoprivrede.

Pet panela “GROW UP”:

  • Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa
  • Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede
  • Lanci snabdevanja i izvozna šansa
  • Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja
  • Uticaj klimatskih promena

Ovim projektom ističe se značaj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane i stuba privrednog razvoja Srbije u godini kada je država izdvojila rekordnu sumu za razvoj ove oblasti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede