Gospojinski poljofest od 28. do 30. avgusta u Novom Bečeju

poljofest

Na trećem po redu Gospojinskom poljofestu, poslednjeg vikenda u avgustu, u Novom Bečeju, predstaviće se najrelevantniji učesnici na poljoprivrednoj sceni Srbije,

poljofest

čulo se na prezentaciji ove manifestacije u Medija centru u Beogradu.

U okviru Gospojine, koju redovno posećuje oko 200.000 posetilaca sa teritorije Vojvodine i regiona, mnogobrojna publika će biti u mogućnosti da pre nezaboravnih koncerata i dnevnih programa kao što su Etno bazar, Revija paradnih zaprega, Dečija ulica, poseti upravo Poljofest.

„Na našem Poljofestu će biti promovisane novosti na kojima Vlada Srbije trenutno radi u saradnji sa EU. To je još jedan dokaz da smo, kada smo odlučili da organizujemo Poljofest, bili u pravu i da je to ono što je Gospojini falilo i što joj je dalo neku novu dimenziju“, rekao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović.

Poljofest pruža priliku poljoprivrednicima da se upoznaju sa novinama u oblasti agrara.

„Pozivam sve poljoprivredne proizvođače, i sve koje to interesuje, da dođu na otvaranje Poljofesta 28. avgusta u 17 časova i prisustvuju panelu na kojem će biti više reči o tome šta je to što mogu u okviru IPARD-a 2016. godine da ostvare od sredstava koje nudi Evropska unija u obnavljanju mehanizacije i podizanju višegodišnjih zasada“, poručio je zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Matija Kovač.  

Na ovogodišnjem Gospojinskom poljofestu biće prvi put predstavljen novi evropski program subvencionisanja. Ruralni razvoj, kao bitna komponenta poglavlja 11, je vrlo aktuelna tema i ima veliku podršku EU, a upravo organizacija Dana vojvođanskih salaša na ovogodišnjem Poljofestu pokazuje da organizatori razmišljaju u istom smeru, odnosno prezentuje mogućnosti ruralnog turizma Vojvodine i Srbije, istakao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović.

Članovi organizacionog odbora Poljofesta su podsetili da su najveće poljoprivredne kompanije ocenile su da je Gospojinski poljofest druga najznačajnija manifestacija sa poljoprivrednom tematikom posle Novosadskog poljoprivrednog sajma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede