Povodom jubileja Društvo agrarnih novinara organizuje konferenciju o preciznoj poljoprivredi

dronovi

Društvo agrarnih novinara povodom jubileja, 20 godina od osnivanja, organizuje konferenciju „Precizna poljoprivreda – iskorak u pametnu poljoprivredu“

Konferencija će se održati u ponedeljak, 22. maja u okvru Međunarodnog poljoprivrednog sajma od 13:30 do 14:30 u sali 3 Kongresnog centra Master na Novosadskom sajmu.

Na konferenciji će u Uvodnoj reči o preciznoj poljoprivredi i ulozi medija u tranferu zananja iz različitih uglova govoriti Jasna Bajšanski, predsednica Društva agrarnih novinara, predstavnici Novosadskog sajma, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, ataše za poljoprivredu Kraljevine Holandije Koen van Ginneken, predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Slovenije.

U edukativnom delu konferencije govoriće Filip Vasić, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na temu: „Poljoprivreda u eri digitalizacije“ i Marija Antanasković, predsednica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na temu: „Cilj koncepta precizne poljoprivrede i njegova dostupnost u Srbiji“.

Društvo agrarnih novinara

Cilj osnivanja Društva agrarnih novinara pre dvadeset godina bio je da novinari iz čitave države, kao članovi, budu lakše i organizovanije izvorno informisani o zbivanjima u agraru kod nas i u svetu, kako bi blagovremeno, istinito, celovito i stručno informisali javnost. Članovi DAN-a, u velikom broju bili su agronomi zaposleni u štampi, na radiju i televiziji i pisali su na srpskom, mađarskom, rusinskom, rumunskom i slovačkom jeziku. Dobitnici su većeg broja priznanja od institucija u agraru i novinarskih asocijacija.

Preporučujemo: Zapis sa posete sajmu „Agra“ na kom je Društvo agrarnih novinara prisutno duže od decenije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede