Donau soja ogledna polja 2020 ON-LINE (Bez GMO soje)

Donau Soja Ogledna polja 2020 Online

O najnovijim tehnologijama održive proizvodnje genetski nemodifikovane soje.

Umesto tradicionalnog okupljanja na Donau Soja Danima Polja koje poslednjih šest godina organizuje Donau Soja Regionalni Centar sa partnerima, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu pogledati preporuke i savete za proizvodnju soje sa oglednog polja u Lugovu posetom na webstranicu (www.donausoja.rs/oglednapolja2020*).

Naši partneri i stručnjaci, predstavnici vodećih domaćih i stranih semenskih i hemijskih kuća, predstavili su najnovije tehnologije održive proizvodnje genetski nemodifikovane soje preporučene po standardima Donau Soja udruženja.

U okviru oglednog polja testirane su 23 sorte soje, 8 kombinacija herbicida, kao i 9 varijanti preparata ishranu biljaka (6 mikrobioloških đubriva i 3 inokulanta).

Naši domaćini kompanija Agrobusiness Partner uz podršku Poljoprivredne stručne službe Sombor pobrinuli su se za stručno i kvalitetno izvođenje ogleda, tako da sve primenjene tehnologije pokažu svoje najbolje rezultate.

„Donau Soja udruženje se zalaže za unapređenje i promociju održive proizvodnje BEZ GMO soje u Evropi.

Na Danima polja koje svake godine organizujemo sa preko našim partnerima širom Evrope, želimo da proizvođačima pokažemo kako da proizvode soju po Donau Soja standardima i obezbede ne samo visok kvalitet soje već i omoguće plasman kako na domaće tako i na strana tržišta.

Dobrodošli na naša online ogledna polja, nadamo se da ćete uživati i javiti nam Vaše utiske“, Marija Kalentić, Izvršni direktor Donau Soja udruženja i regionalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede