Dani poljoprivrede, onlajn podrška agraru (18-21. maj)

DaniPoljoprivrede

Novosadski sajam je odlučan u nastojanjima da bude podrška i tačka povezivanja privrede Srbije sa privredama drugih zemalja i izlagača sa publikom.

U mesecu u kojem je inače održavan najveći agrobiznis događaj na ovim prostorima – Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam na platformi ExpoOnline.rs, organizuje Dane poljoprivrede onlajn.

Dani poljoprivrede 18-21.5.

Četiri dana, od 18. do 21. maja, biće prilika za još jednu promociju srpskog agrara, kao i proizvoda, usluga, saznanja i iskustava iz inostranstva.

Mogućnost da se predstave u online okruženju imaće i pojedinci kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja…

Pored izlagača iz Srbije, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

U fokusu događaja biće subvencije i novčani podsticaji poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Posetiocima Dana poljoprivrede onlajn će, između ostalog, na virtuelnim štandovima biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije predstaviće se izlagači koji će ponuditi organske proizvode, dok će Prijatelj Dana poljoprivrede onlajn – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i Grad Novi Sad subvencionisati nastup malih poljoprivrednih proizvođača.

Sastanci, konferencije, paneli

Izlagači i svi poslovni posetioci biće u prilici da zakažu B2B sastanke, a svi zainteresovani i da na platformi ExpoOnline.rs pogledaju brojne konferencije i panele, navodi se u saopštenju Novosadskog sajma.

Događaje će, između ostalih, organizovati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za brigu o selu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Privredna komora Vojvodine, Grad Novi Sad, Fondacija “Prosperitati”, kompanija Kite DOO.

Tokom Dana poljoprivrede online kompanija Agropanonka organizuje Poklon igru u kojoj je glavna nagrada traktor „belarus 82.1“.

Generalni sponzor Dana poljoprivrede onlajn je kompanija Generali Osiguranje Srbija koja će predstaviti paletu usluga za poljoprivredne proizvođače.

Zemlja partner Dana poljoprivrede onlajn je Češka Republika, a  Zlatni sponzor Al Dahra.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede