Četvrti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana – PROGRAM

pcelarski sajam u Vranju

Četvrti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana održaće se 11. septembra 2021. godine u Vranju.

U organizaciji SPOS-a četvrti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana sa međunarodnim učešćem, kako je najavljeno, biće bogat kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem.

Ulaz na sajam je slobodan

SPOS je u saradnji sa Gradom Vranjem obezbedio da ulaz na sajam i ove godine bude besplatan za sve zainteresovane pčelare i građane.
Organizatori očekuju pčelare iz Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske, Turske i Crne Gore, jer ovaj deo Balkana jednostavno nema sličnu manifestaciju ovako velikog obima, a naša pčelarska oprema je izuzetnog kvaliteta i korektnih cena. Dosadašnja neverovatno velika poseta Sajmu je to i pokazala.

Svaki izlagač opreme za pčelarstvo biće dužan da organizatoru neposredno pre početka sajma uruči povlašćeni sajamski cenovnik svih proizvoda, kao i da ga istakne na vidljivom mestu na štandu te da ga strogo poštuje, objavio je SPOS. Podizanje cena tokom održavanja sajma nije dozvoljeno, a ako se dogodi, izlagač neće moći da izlaže na sajmu naredne dve godine i biće udaljen sa sajma odmah po utvrđivanju prekršaja.

„SPOS je svojim značajnim učešćem u organizaciji sajma, obezbedio znatno povoljnije cene izložbenog prostora od redovnih zbirnih cena važećih na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu, pošto se pokazalo da su sajmovi izuzetna prilika za plasman većih količina meda naših pčelara, plasman opreme po povoljnim cenama za pčelare i posebno za ugovaranje budućih poslova – što je sve učestalija pojava koja izlagačima donosi najveći profit, usled posete velikog broja stranih kupaca pčelarske opreme na veliko“, piše na sajtu SPOS-a.

Radno vreme: 7-19 sati

Ulaz na sajam je besplatan za sve, kao i štandovi za izlagače, parking za izlagače i posetioce.

PROGRAM četvrtog pčelarskog sajma:

9.00 Početak prodajne izložbe

10.30-11.00 SVEČANO OTVARANJE SAJMA

– Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković

– Nebojša Stanojević, predsednik Udruženja za lekovito bilje „Dr Jovan Tucakov“, Sokobanja

– Predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović

– Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović

11.00-11.15 KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM

11.15-11.45 GODINU DANA RADA POGONA ZA PRIKUPLJANJE I PLASMAN MEDA PČELARA SPOS-a „NAŠ MED“ doo, ISKUSTVA I PLANOVI

– Menadžment Pogona

11.45-13.15 Tema: „TEHNIKA PČELARENJA U USLOVIMA KLIMATSKIH PROMENA: NAČIN PRIPREME PČELA, IZBOR I PRAVILNO ISKORIŠĆENJE PAŠA, VAROA

Predavač: Dr vet. med. Zlatko Tomljanović, Zagreb, Hrvatska, profesionalni pčelar i šef Odeljenja za savetovanje u pčelarstvu, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske

19.00 Svečano zatvaranje sajma i prodajne izložbe

– Predstavnik Grada Vranja dodeliće zahvalnice svim učesnicima, kao i diplome za najlepši štand i najudaljenijeg izlagača

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede