Bikovi teški tri tone, atrakcija ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma

bikovi

Bikovi Jablan, vlasnika Radenka Jeremića iz Salaša Crnobarskog i Robi, odgajivača Dejana Takača iz Pačira, oba teška po 1.500 kilograma.

Međunarodni poljoprivredni sajam bio je i ostao ne samo „izložba“ ekonomske modernizacije agrara i prehrambene industrije nego i mesto komunikacije i povezivanje privrednika. U šest dana predstaviće se svi koji se bave poljoprivredom ili se oslanjaju na nju, a moći će da se vidi sve, od semena do dronova.

Na sajmu i bikovi gorostasi Jablan i Robi

Posebnu pažnju i ove godine će privući bikovi simentalci – Jablan, kojeg dovodi Radenko Jeremić iz Salaša Crnobarskog i Robi, odgajivača Dejana Takača iz Pačira, oba teška po 1.500 kilograma.

Na Nacionalnoj izložbi stoke sa Izložbom genetskih potencijala, biće prikazano oko 800 grla stoke – goveda, konja, koza, ovaca. Izložbe su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Atrakcija za posetioce će biti i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca. Dan stočara sa defileom nagrađenih grla je četvrtak, 23. maj. Moći će da se vidi i živina, a Izložba nekonvencionalnog stočarstva donosi pčelarstvo i ribarstvo.

Porodični dan

Porodični dan je sreda, 22.maj i tog dana cela porodica sa decom do 14 godina, može da uđe na Sajam po ceni jedne karte od 800 dinara.

Izvor: Novosadski sajam

Savremeni pristup balansiranju sadržaja masti u obrocima preživara

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede