Besplatne onlajn obuke za pisanje biznis plana i zahteva za kredita

biznis plan

Besplatne onlajn obuke će poljoprivrednike, preduzetnike upoznati sa suštinom i neizostavnim formalnim stavkama koje dobar poslovni plan i zahtev za kredit treba da sadrže.

Konsultantska agencija Smart IPARD održaće 7. i 8. juna u 18 časova besplatne onlajn obuke o pripremi biznis plana i zahteva za kredite kod poslovnih banaka.

Namenjene su poljoprivrednim gazdinstavima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima iz svih obasti poslovanja.

Obuke se organizuju u sklopu programa Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC – Razvoj finansijskog sistema u ruralnim područjima Srbije (SRFP) a pomažu poljoprivrednicima i firmama da lakše dođu do izvora finansiranja iz EU fondova, da unaprede proizvodnju na gazdinstvima i plasman proizvoda.

Link za prijavu za obuke o pripremi biznis plana i zahteva za kredit  je: https://docs.google.com/forms/d/1NGz2vUdkhQFZPcoRUljMyPSAnw5B8DRKTxcfCF7SufM/edit?ts=6011acc6&gxids=7628

Cilj ovog programa je povećanje prihoda u ruralnim područjima u Srbiji, a to se postiže na dva načina – kroz pristup povoljnim kreditima i kroz podršku jačanju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća koja posluju širom zemlje.

Ruralne sredine u Srbiji imaju značajnu podršku Nemačke razvojne banke KfW koja se, osim finansijske pomoći ogleda i u osposobljavanju poljoprivrednika, preduzetnika i malih i srednjih preduzeća da unaprede ljudske resurse, tehničko-tehnološke i druge kapacitete neophodne za uspešno poslovanje.

Biznis plan i zahtevi za kredit

Za pristup izvorima finansiranja potreban je često poslovni plan, a korisno je i znati kako pregovarati sa bankom za kredit i kako pripremiti zahtev za kredit.

Na treninzima 7. i 8. juna upoznaćete se sa suštinom i neizostavnim formalnim stavkama koje dobar poslovni plan i zahtev za kredit treba da sadrže. Bićete u mogućnosti da investitorima što konkretnije i tačnije predstavite svoje ideje i da unapredite poslovanje.

Predavači su konsultanti agencije Smart IPARD za finansije Dario Balažević i Sandra Balažević.

Učesnici će dobiti sve informacije o izradi poslovnog plana savremenim metodama.

Prva radionica, 7. juna, omogućiće im i sticanje veština za korišćenje biznis plana kao alata za planiranje i proveru poslovnih ideja.

Drugog dana, 8. juna, biće reči o mogućnostima i dobijanju saglasnosti i finansijskih sredstava za realizaciju novih ili postojećih poslovnih poduhvata od banaka i investitora. Tema te radionice je priprema aplikacija za bankarske kredite.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede