Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade od 26. do 28. januara

Agro Belgrade

Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023 sa više od 500 izlagača iz regiona i sveta

Od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu se održava četvrti po redu Agro Belgrade 2023, vodeći regionalni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva. Događaj će okupiti domaće i regionalne proizvođače, stručnjake, pružaoce usluga, proizvođače opreme, distributere i druge predstavnike industrije. Agro Belgrade 2023 se organizuje uz podršku Projekta ,,Velika mala privreda” koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda i NALED-a, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.

agro belgrade sajam

Agro Belgrade domaćin izlagačima iz regiona i sveta

Događaj će 26. januara svečano otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, dok će pored nje govoriti i gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Joost Reintjes, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković.

Na sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzima 30.000m2. Među glavnim izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Tokom sva tri dana sajma održaće se serija panel diskusija sa temama ključnim za industriju voća, povrća i vina, kao što su perspektive tržišta u 2023. godini, prilagođavanje uticaju klimatskih promena, radna snaga, digitalizacija, finansiranje, transport, kao i mnoge druge. O njima će govoriti više od 20 predstavnika domaćih i stranih kompanija, institucija i organizacija relevantnih u oblastima voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

Agendu konferencije možete pogledati OVDE
Za više informacija o celokupnom događaju posetite sajt agrobelgrade.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede