AGRA – Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u Sloveniji

agra mali

AGRA 54. Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam – Prožimanje uspešnog poslovanja i stručnog usavršavanja  

agra 1

Ovogodišnja AGRA u Gornjoj Radgoni, na dodiru Slovenije s Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom, od 20. do 25. avgusta predstavlja 1.798 izlagača iz 30 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 70.800 m² (24.000 m2 izložbenog prostora u sajamskim halama, 28.500 m2 spoljnih izložbenih površina, 3.000 m2 za izložbu životinja, 15.300 m2 eksperimentalnih nasada, manjež).

AGRA posebnu pažnju posvećuje Međunarodnojgodini mahunastog povrća. Država partner je Mađarska. Državnim i regionalnim nastupima predstaviće se i Belorusija, Poljska, Zagrebačka županija, Županijska komora Sisak i udruženje proizvođača iz Međimurske županije, Hrvatska, kao i Srbija sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom.

Vojvodina će promovisati proizvode »Najbolje iz Vojvodine«, proizvode poljoprivredne i prehrambene industrije i turizam pod sloganom »Bogastvo različitosti«. AGRA će predstaviti u svetu najprepoznatljivije robne marke poljoprivredne mehanizacije, sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane, na način koji nije štetan za životnu sredinu, kao i vrhunske prehrambene proizvode, hranu i vino iz Slovenije.

Na izložbenim prostorima, kao i kod pripreme stručnih događanja i prezentacija učestvuju najistaknutije privredne i stručne institucije.

Ekološkoj proizvodnji hrane, upravljanju šumama i drvetom, poljoprivrednoj mehanizaciji za siguran i prihvatljiv rad, pridružiće se i izložba životinja u stajama, kao i u manježu sa pratećim stručnim događanjima. Predstaviće se slovenačke autohtone životinjske rase; goveda, konji, svinje, sitna stoka, pčelarstvo, male životinje, kao i ribe u ribnjaku. Svim onim posetiocima koji se poljoprivredom bave profesionalno ili iz hobija, namenjene su izložbe u glavnoj sajamskoj bašti, permakulturnoj bašti, kao i na sajamskoj njivi gde će, osim sadnica, biti moguće videti baštenske trave, jestiv kukuruz, industrijsku konoplju kao i začinsko i aromatično bilje.

Oaza zelene poslovne mogućnosti prikazaće nasad hmelja, slovenačkog izbora sadnica vinove loze, stare vrste jabuka kao i šumske nasade i nasade za parkove.

AGRU prate značajna stručna savetovanja, društveni susreti, pijace, degustacije, takmičenja i zabavna događanja. Bijenalno se održava i 20. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakovanja i logistike INPAK.

AGRA U BROJKAMA

• 1.798 izlagača

• 30 država

• 24.000 m2 izložbenog prostora u sajamskim halama

• 28.500 m2 spoljnih izložbenih površina

• 3.000 m2 izložba životinja

• 15.300 m2 eksperimentalnih nasada, manjež

• ukupno 70.800 m 2 izložbene površine

Priredbu AGRA je 2015. godine posetilo 129.000 posetilaca.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede