Međunarodni festival vina „Interfest“ 20. put u Novom Sadu od 15 do 17. juna

interfest

Međunarodni festival vina „Interfest“, koji promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije centralne Srbije i Vojvodine, na novosadskom Trgu slobode od 15. do 17. juna.

Festival se organizuje 20. put i obuhvatiće izlaganje i degustaciju vina, stručna predavanja i promocije iz oblasti proizvodnje vina i kulturno-zabavni program. Na festivalu će učestvovati više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Pored vina, predstaviće se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera.

U jubilarnim danima vina radno vreme festivala je od 18 do 24 časa, a ulaz je slobodan. Čaše i vaučere za degustaciju posetioci mogu kupiti na kapiji na ulazu u festival (kod Katedrale).

roze vina

Promocija vinske kulture i vinskih prozvoda na Trgu slobode u Novom Sadu

Tradicionalno, festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na našoj i evropskoj sceni. Kvalitetna pića, pratiće i ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suhomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.

Organizatori su najavili da će u prostorijama Turističke organizacija grada Novog Sada biti upriličena retrospektivna izložba 20 godina Međunarodnog festivala vina InterFest, kao i radionice na aktuelne teme iz vinogradarstva i vinarstva, vođene od strane vinskih eksperata.

Više o festivalu InterFest pročitajte OVDE

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slične vesti

Budite u toku

Želite da Vas obaveštavamo o najnovijim vestima jednom nedeljno?

Poljoprivredne kategorije

Najnovije vesti iz poljoprivrede