Za opremanje stočarskih farmi Pokrajinska Vlada dodelila više od 142 miliona dinara

Za opremanje farmi bespovratna sredstva za 69 poljoprivrednih gazdinstava.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore vredne više od 142 miliona dinara, korisnicima 69 poljoprivrednih gazdinstava, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstsva po konkursu za opremanje stočarskih farmi.

Pokrajinska vlada obezbedila je deo novca za ovu veliku investiviju, kako bismo unapredili ovu oblast, kazao je predsednik Mirović.

Sprovodimo nove mere agrarne politike, koje su više usmerene na mala i srednja preduzeća kao i na poljoprivredna gazdinsta. To su mere koje nismo imali pre 2016. godine, a koje postaju praksa Pokrajinske vlade na čijem sam čelu. To je pre svega, naša obaveza prema poljoprivrednicima i  naša razvojna šansa “, rekao je predsednik. Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada podržala ovu investiciju sa 80 miliona dinara i posebno istakao zadovoljstvo da su među korisnicima ovih ugovora žene i poljoprivrednici mlađi od 40 godina.

Najveće interesovanje pokazali su poljoprivrednici koji se bave uzgojem svinja, i najveća vrednost investicije je u tom sektoru“, kazao je sekretar Radojević.

Prilikom obilaska  86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ambasador Republike Tunisa Sejf Alah Redžib uručio je predsedniku Miroviću „Drvo masline“ kao simbol mira i prosperiteta, za doprinos razvoju saradnje između AP Vojvodine i Republike Tunis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slične vesti

Najnovije

Želite da Vam šaljemo vesti?